x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Germania / 20 de bătrâni au murit într-un autocar care a luat foc

Germania / 20 de bătrâni au murit într-un autocar care a luat foc

de Carmen Plesa    |    05 Noi 2008   •   00:00
Germania / 20 de bătrâni au murit într-un autocar care a luat foc

Cel puţin douăzeci de persoane şi-au pierdut viaţa, după ce autobuzul în care se aflau a luat foc în timp ce se deplasa pe o autostradă din Germania, anunţă Skynews.



Persoanele care se aflau în autocarul care a luat foc în apropiere de oraşul Hanovra erau în cea mai mare parte vârstnici care se întorceau dintr-o excursie de o zi în zona industrială Ruhr.

Numai 12 pasageri care au reuşit să iasă la timp din autocar au supravieţuit. Trei dintre ei au arsuri grave, iar restul sunt în stare de şoc.

"Se pare că un pasager aprinsese o ţigară în timpul unei opriri, cu puţin timp înainte de accident, şi nu a stins bine chiştocul. La puţin timp, a început să apară fum din cabina de toaletă", potrivit AFP, care citează un cotidian german local. Când pasagerii au deschis uşa, flacăra a pătruns în habitaclu. În câteva secunde, maşina a luat foc.

Poliţiştii au afirmat că, având în vedere poziţia în care au fost găsite cadavrele, mulţi dintre pasageri au încercat cu disperare să ajungă la uşi ca să iasă.

"Am văzut doar fum, iar când m-am apropiat mi-am dat seama că era un autobuz în flăcări (...) Am văzut o mână carbonizată care ieşea din autobuz. A fost îngrozitor", a declarat, pentru Skynews, Nadia Possberg, unul dintre şoferii care trecea pe autostradă.
La locul accidentului au venit 150 de poliţişti germani.

×
Subiecte în articol: lumea