x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ghid de supravietuire

Ghid de supravietuire

de Sebastian S. Eduard    |    07 Iul 2006   •   00:00
Ghid de supravietuire
CARTE
Cum te descurci ca parinte cand odrasla o ia razna

Editura Amaltea scoate pe piata doua volume: "Cum sa comunici cu baietii adolescenti" si "Cum sa comunici cu fetele adolescente" - ambele ghiduri "de supravietuire" ale parintilor care nu mai stiu ce sa faca.

Dintre toate persoanele cu care vine in contact copilul, parintii influenteaza cel mai mult viata acestuia. Cea mai mare responsabilitate a parintilor este aceea de a educa si de a forma copii care, la randul lor, sa stie sa creasca si sa educe copii capabili de a deveni parinti.

EVENIMENTE. La un moment dat, brusc, parintii descopera ca baietelul neastamparat si debordand de energie devine aproape un strain care prefera cel mai adesea sa ridice din umeri si sa dea raspunsuri monosilabice. Modul sau de a se lupta cu problemele personale este acela de a se rupe de ceilalti si de a se inchide in sine. Spre deosebire de baieti, multe dintre fetele adolescente furnizeaza o cantitate aproape excesiva de informatii despre viata lor de toate zilele. Cele doua carti nu incearca altceva decat sa dea sfaturi parintilor...

Fundamentata pe studii extinse in randul adolescentilor si pe discutii de grup, "Cum sa comunici cu baietii adolescenti" va arata calea prin care veti putea recunoaste si intelege metodele subtile prin care comunica baietii, prin care ii veti putea invata sa isi exprime deschis sentimentele. La randul lui, volumul "Cum sa comunici cu fetele adolescente" ofera tehnici inovatoare cu ajutorul carora se pot depasi aceste dificultati, comunicand eficient.

semnale Editoriale

Secretul longevitatii

EDITURA PARALELA 45. In cuprinsul cartii se demonstreaza ca programul de viata okinawan, constand dintr-un anumit regim alimentar, exercitii fizice si sanatate spirituala, scade riscul bolilor de inima, al osteoporozei si al bolii Alzheimer, precum si al cancerelor de san, ovar, prostata etc. In opinia autorilor, "calea okinawana" nu este nici eluziva, nici ezoterica. Ea consta, in parte, intr-o dieta cu un continut scazut de calorii, de tip vegetarian, si cu un procentaj ridicat de carbohidrati complecsi. Esentiale sunt exercitiile fizice, precum si atentia acordata spiritualitatii si prieteniei.

Intoarcerea huliganului

EDITURA POLIROM. Volumul lui Norman Manea apare intr-o noua editie. "Intoarcerea huliganului este o carte de memorii, dar nu doar in intelesul obisnuit al cuvantului: pentru ca pe intreg cuprinsul ei sunt inserate pagini de pura fictiune, ca si numeroase elemente caracteristice speciei eseului moral", scrie Matei Calinescu. "Manea stie prea bine ca a separa faptul real de fictiune e o datorie etica a memorialistului si, din acest punct de vedere, amintirile sale sunt istoric si intern verificabile. Mai mult, cititorul isi da seama ca si atunci cand autorul deschide «ferestre» fictionale catre lumi posibile sau dramatizeaza pasaje de meditatie, scopul sau este intotdeauna adevarul, inclusiv adevarul personal, cu zonele sale mai complicate si mai ambivalente."

Contact

EDITURA NEMIRA. Ati vazut filmul cu Jodie Foster in rolul principal, dar in mod cert nu ati citit romanul celebrului Carl Sagan. "Daca Dumnezeu exista si nu se ascunde, vom primi un mesaj lipsit de ambiguitate. Cum va arata mesajul? Raspunsul lui Sagan este uluitor", scrie Los Angeles Times, iar Associated Press precizeaza: "De-a dreptul ametitor... Contactul devine cea mai mare aventura a tuturor timpurilor!"

Initiatul

EDITURA RAO. Inca un best-seller din seria succese internationale, ce il are drept autor pe Robert Finn. O spargere stranie - spargatorii sunt gasiti morti la locul faptei, iar ceea ce lipseste este un ciudat obiect din platina care, conform unei stravechi credinte chinezesti, detine secretul tineretii vesnice si al renasterii fizice. David Braun, angajatul unei exclusiviste firme de asigurari, si Susan Milton, expert in antichitati exotice, trebuie sa descopere adevarul pe care crimele vor sa-l ascunda.
×