x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun GN’R in Europa

GN’R in Europa

14 Apr 2006   •   00:00
GN’R in Europa
MUZICA
Nu numai ca anul acesta (se pare) va aparea (in sfarsit) noul album Guns n’ Roses, dar Axl & Co. au anuntat si un turneu de promovare, deocamdata in Europa. Nenumaratii fani ai formatiei stiu ca, de zece ani incoace, Axl a incercat mai multe formule de grup, iar la aceasta ora Guns n’ Roses inseamna: Axl Rose - vocal , pian, Robin Finck - chitara solo, Tommy Stinson - chitara bas, Brian Mantia - tobe, Richard Fortus - chitara ritm. & solo, Dizzy Reed - keyboards, pian. Dintre fostii colegi, de la inceputurile formatiei, doar Dizzy a "rezistat" alaturi de capriciosul lider.

FESTIVALURI. In aceasta vara, intre 27 mai si 8 iulie, G’N’R are programate mai multe aparitii in Europa, la festivaluri importante. Daca totul decurge normal, trupa va canta in Spania, Anglia, Germania, Franta, Italia, Belgia, Austria etc., dar si in Cehia, Polonia sau Ungaria. In plus, sunt asteptate si alte concerte, mai ales in Marea Britanie. Referitor la "Chinese Democracy", mult asteptatul nou disc, Axl a declarat: "Este un album foarte complex. Am incercat sa fac ceva diferit, unele aranjamente sunt asemanatoare cu cele de la Queen. Unii ar putea spune ca muzica nu trebuie sa «sune» nici ca Axl Rose, nici ca Guns n’ Roses si sunt convins ca cel putin cateva piese vor «prinde» foarte bine. Am lucrat 32 de piese, 26 sunt aproape gata, dar pe album vor aparea 13".

DISCURI PENTRU PLAYER
INXS
"SWITCH" este titlul celui de-al 11-lea album de studio din istoria formatiei despre care chitaristul Andrew Farris a spus: "Am avut parte de atatea schimbari, incat ne-am gandit sa marcam acest lucru printr-un nou album, care sa exprime toate experientele prin care am trecut. Dincolo de incercarea de a ne continua cariera muzicala, acest album reprezinta un mare salt in necunoscut pentru noi - revenim in atentia publicului cu un nou solist INXS". Este vorba de J.D. Fortune, ales din 15 finalisti (si mii de alti pretendenti) in cadrul concursului international "Rock Star: INXS".


Pink
I’M NOT DEAD este al patrulea ei album ("Can’t Take Me Home" - 00, "Missundaztood" - 01 si "Try This" - 03) si cel mai reusit. Divers din punct de vedere stilistic (Rock, pop-dance, R&B), discul are cantece ancorate in realitatea americana (bulimia starletelor, problemele adolescentilor, politicienii si razboiul din Irak), iar vocea interpretei aduce aminte de Joplin si Jett.


Cheloo
"FABRICANT DE GUNOI" este noul disc realizat impreuna cu Freakadadisk, Ombladon, Bishop, Rimaru, Spike, Guess Who, Euphoric, Killa Army (Beretta9 si Shogun Assasson) si Texta (din Austria). Despre care Cheloo a spus: "Este un album lucrat cu mai multa atentie decat "Sindromul Tourette", instrumentalele suna mai bine… are o tenta sociala, dar regasim si «nebunia» de pe «Sindromul Tourette». Are si doua piese in engleza, una cu Killa Army si a doua cu Bishop… Sunt sigur ca toti fanii vor gasi in acest album ceva care sa le placa".


Kelly Clarkson
"BREAKAWAY" este unul dintre cele mai apreciate albume ale interpretei, lansat la sfarsitul anului 2004, disponibil acum si in Romania. Primul extras pe single, "Since U Been Gone", a devenit imediat No. 1 in Mainstream Top 40, avand un rol decisiv la succesul albumului. Primul ei album, "Thankful", lansat in 2003, a debutat direct pe locul 1 in Billboard Hot 100 si a inclus cele doua hituri "A Moment Like This" si "Miss Independent". "Am capatat mult mai multa experienta la acest al doilea album, am stiut exact ce vreau, dar si cu cine sa lucrez..." (Clarkson)


×
Subiecte în articol: albu