x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun H-Racer Fuel Cell

H-Racer Fuel Cell

de Dan Dinu    |    07 Iul 2006   •   00:00
H-Racer Fuel Cell
GADGET
Cea mai mica masina pe hidrogen din lume

Horizon Fuel Cell Technologies a lansat pe piata o masinuta de jucarie pe baza de hidrogen. Aceasta nu este o masinuta de jucarie oarecare, ea venind cu propria-i minifabrica de combustibil ce foloseste apa si puterea solara, prin intermediul unei celule solare, pentru a separa hidrogenul si a-l transfera in masinuta.

Japonia a vazut deja prima masinuta pe baza de hidrogen in 2004, creata de firma japoneza Daido Metal. Acum, H-Racer a fost lansata pe piata internationala, mai mica, mai atragatoare si mai puternica.

MINUSCUL. Masinuta este atat de mica incat incape in palma, masurand 16 cm X 11cm. Aparent, este cea mai mica jucarie pe baza de hidrogen din lume. Masinuta nu este nici pe departe periculoasa, astfel ca nu trebuie sa va faceti griji ca la un moment dat copilul dumneavoastra ar putea arunca in aer terenul de joaca, dimensiunile mici ale rezervorului de hidrogen si constructia acesteia facand din ea o masinuta inofensiva, dar distractiva. Iar asamblarea acesteia nu este foarte complicata sau periculoasa, nefiind nevoie de pistol de lipit sau de ceva infricosator pentru a aduna jucaria laolalta.

Pretul unei astfel de masinute este evaluat undeva la 40$, fiind de asemenea cea mai ieftina masina pe baza de combustibil hidrogen, iar pentru a putea pune mana si pe statia de produs hidrogen va mai trebui sa cheltuiti 40$, astfel ca pretul pachetului complet al masinutei, fara emisii toxice, este de 80$.

E-paper sau hartia electronica

Bridgestone, da, firma de cauciucuri, a inventat recent hartia electronica QR-LPD (Quick Response - Liquid Powder Display). Aceasta nu este mai groasa decat o foaie de hartie normala si imagimea este proiectata pe o suprafata Fresnel. Desi momentan hartia electronica nu poate afisa decat doua culori, si solutia nu este inca viabila ca pret, foloseste momentan cea mai avansata tehnologie de acest fel, avand in vedere ca acest concept nu este chiar nou. Hartia electronica este deja de mai mult timp in vizorul producatorilor, dar totusi va mai trece putin timp pana cand vom putea citi ziarul pe suport "e-paper" de la Bridgestone.

Info

QCAM: WEBCAM CU NIGHT VISION. S-a lasat intunericul si ai primit ordin sa stingi lumina si sa te culci, dar vrei sa iti continui conferinta pe instant messenger? Atunci webcam-ul cu night vision pe USB este ideal pentru tine. Acesta poate opera pe intuneric total la o rezolutie de 640 x 480, si este vandut in Statele Unite la un pret de aproximativ 35$. Qcam foloseste un senzor CCD de 1.3 mega-pixeli si are o rezolutie maxima de 1.280 x 1.024, cu doua LED-uri infrarosu pentru night vision si 3 LED-uri albe pentru asistare luminozitate. Camera vine cu microfon incorporat si in pachet aveti inclusa si o pereche de casti.

CYBER SPY: CEL MAI IETIN DISPOZITIV DE SPIONAT. Mitaki Japan a lansat pe piata un gadget, aparent, pentru spionat la distanta. Dispozitivul Cyber Spy se pare ca e capabil sa amplifice sunetul la maximum 40 db, oferind utilizatorului posibilitatea de a asculta conversatii purtate la distanta. Bineinteles, acest dispozitiv poate fi folosit de asemenea si in cazul in care nu auziti prea bine ce spune vecinul care gesticuleaza frenetic, de peste un bulevard aglomerat, pentru faptul ca ai parcat masina in locul lui. Dimensiunile acestui dispozitiv sunt extrem de mici, masurand numai 114" x 134" x 34", si vine cu suport pentru prins la curea si casti.
×
Subiecte în articol: masinuta hidrogen