x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Hitler, un ţap ispăşitor la îndemâna istoriei

Hitler, un ţap ispăşitor la îndemâna istoriei

11 Ian 2010   •   00:00
Hitler, un ţap ispăşitor la îndemâna istoriei

Oliver Stone, controversatul regizor de film, se poate aştepta la numeroase critici după ce a sugerat că Hitler a fost "un ţap ispăşitor" la îndemâna istoriei. Stone, care a mai fost acuzat anterior de promovarea teoriei conspiraţiei şi glorificarea violenţei în filme, a făcut un nou documentar despre care susţine că va plasa figurile istoriei "în context", inclusiv Hitler şi Stalin.



În trailerul pentru "The Secret History of America" (Istoria secretă a Americii), regizorul arătă: "Nu poţi aborda istoria decât dacă ai empatie pentru persoana pe care o urăşti". El declara în cadrul unei conferinţe de presă că "nu poţi judeca oamenii doar ca 'buni' sau 'răi'".

"Hitler este un ţap ispăşitor la îndemână în istorie şi a fost folosit de o manieră ieftină. Este produsul unei serii de acţiune. Este cauza şi efectul", arăta acesta.

Regizorul pretinde că multe persoane din America nu au înţeles legătura dintre Primul Război Mondial şi al Doilea Război Mondial şi aprecia că intenţia este să lărgească orizonturi, analizând finanţarea Partidului Nazist şi modul cum corporaţiile americane au fost implicate.

Profesor Peter Kuznick, principalul scenarist al seriei, a declarat că programul nu îl va înfăţişa pe Hitler de o manieră pozitivă, dar îl va descrie ca un fenomen istoric în loc de "cineva care a apărut de nicăieri".

Antena3

×
Subiecte în articol: magazin