x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Hugo Chavez: Nu ştiu cum unele ţări pot recunoaşte Kosovo

Hugo Chavez: Nu ştiu cum unele ţări pot recunoaşte Kosovo

de Ovidiu Ciutescu    |    22 Feb 2008   •   00:00
Hugo Chavez: Nu ştiu cum unele ţări pot recunoaşte Kosovo

11:09 • Venezuela nu recunoaşte proclamarea independenţei Kosovo, situaţie generată de "presiunile Statelor Unite", a declarat joi preşedintele Hugo Chavez, într-un discurs difuzat de posturile publice de televiziune şi radio, relatează AFP.

Venezuela nu recunoaşte proclamarea independenţei Kosovo, situaţie generată de "presiunile Statelor Unite", a declarat joi preşedintele Hugo Chavez, într-un discurs difuzat de posturile publice de televiziune şi radio, relatează AFP.

POZIŢIE. "Nu recunoaştem independenţa Kosovo", proclamată duminica trecută, "noi o contestăm, nu ştiu cum o pot accepta alte ţări", a precizat preşedintele venezuelean. "Avem acceaşi poziţie ca Rusia şi China şi suntem de acord cu Guvernul Spaniei", a adăugat el. "Este îngrijorător că Naţiunile Unite se pretează la jocul Statelor Unite", a continuat acesta. Chavez a lansat un apel la respingerea independenţei Kosovo şi a recomandat "să se caute instrumente de dialog politic în cadrul Naţiunilor Unite şi Uniunii Europene şi să se facă un pas înapoi". La patru zile de la proclamarea independenţei Kosovo, 17 ţări, dintre care zece membre ale UE, au recunoscut noul stat. Zece ţări se opun, printre care Venezuela, Serbia, Rusia, China şi trei state UE. Independenţa Kosovo, proclamată duminică de liderii kosovari, a generat o serie de manifestaţii violente la Belgrad şi în partea de nord a Kosovo, cu populaţie majoritar sârbă.

×
Subiecte în articol: magazin kosovo