x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ifrim. Gigi Ifrim

Ifrim. Gigi Ifrim

09 Sep 2005   •   00:00
Ifrim. Gigi Ifrim
(C)RAMPE
I-am vazut pe doi frati la "Vino, mama, sa ma vezi". Ei se numeau, se numesc si se vor numi vesnic Lucian si Gigi Ifrim. Deci dam Ifrim factor comun pe langa paranteza deschisa Lucian plus Gigi, inchidem paranteza, egal, mai departe, niste frati.

Fratii Grimm (cum tocmai s-a exprimat o colega) au renuntat pentru o saptamana la viata, spun ei, agitata a urbei pentru linistea satului, cu tot ce are el mai bun: porci care grohaie multumiti, gaini, pui, "defrisat" cu chestia aia (cred ca-i zice secera), pus fan la uscat, etc...

Acuma, mie mi se pare foarte misto reactia pe care o are, indeobste, cel putin unul dintre cei doi participanti la acest miniconcurs intre doua familii care, dupa votul telespectatorilor, are de castigat un premiu in bani. Necesarmente, ca sa zic vorba aia, unul dintre ei e mai simpatic decat celalalt, un fitos cu figuri in cap. Mie mi-a placut, bineinteles, cel mai putin fitos, caruia nici nu-i era frica de un biet caine, de doi bieti porci si, culmea, caruia nici nu-i era frica de cateva biete gaini.

Gigi Ifrim este numele lui. Incantat de cunostinta, Gigi. Mie spune-mi simplu: "Majestate"! Domnilor, domnisoarelor si doamnelor, trebuie sa va marturisesc ca Gigi e un barbat adevarat.

Am ales, spre exemplificare, cateva replici ale lui Gigi, cu specificatia ca noi il iubim si-l admiram pe nenea, mai ales ca va sa devina tatic (deci are toate scuzele): "Da’ musca? da’ daca ma musca?", apoi spre telespectatori, "Mi-e o frica sa intru...".

Din categoria, "Noi suntem din Capitala, voi sunteti toti de la tara", astazi va prezentam ce-a zis Gigi cand s-a dus sa curete la porci: "Da’ voi n-aveti odorizante pe-aici? Ca noi, la Bucuresti, avem odorizante".

Cand e sa le dea de mancare porcilor: "Sa nu ma ia pe mine de mancare!".

Atitudinea de super erou a lui Gigi se mentine si la cotetul gainilor: "Sa nu stresam gainile. Daca vine cocosul si sare pe mine?".

Sincer sa fiu, cred ca la Gigi, curajul are valente mai sofisticate. Pentru Gigi, curaj inseamna sa te lasi vazut de o tara-ntreaga cum ti-e tie frica. Desi suna paradoxal, curajul lui Gigi tocmai in asta sta: in manifestarea fricii in spatiu public. Ha! Vin acum si va-ntreb: cine dintre dumneavoastra are curaj sa admita public ca lui i-e frica de gaini sau cine dintre dumneavoastra ar putea crede ca, daca vaca te loveste cu coada in timp ce-o mulgi, de fapt, are ceva cu tine, nu ca se apara de muste? Vedeti, dar, ce curajos e Gigi?

×
Subiecte în articol: gigi ifrim