x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Incendiu de proporţii la rafinăria Petrobrazi

Incendiu de proporţii la rafinăria Petrobrazi

de Ovidiu Ciutescu    |    05 Feb 2008   •   00:00
Incendiu de proporţii la rafinăria Petrobrazi

9:52 • Două rezervoare pline cu motorină şi aditivi de la rafinăria Petrobrazi s-au aprins, marţi dimineaţă, din cauze deocamdată necunoscute, pentru stingerea flăcărilor fiind aduse aproximativ 40 de maşini ale pompierilor. Incendiul, se preconizează a fi stins în maxim şase ore.

Două rezervoare pline cu motorină şi aditivi de la rafinăria Petrobrazi s-au aprins, marţi dimineaţă, din cauze deocamdată necunoscute, pentru stingerea flăcărilor fiind aduse aproximativ 40 de maşini ale pompierilor. Incendiul, se preconizează a fi stins în maxim şase ore.

DEZASTRU. La faţa locului au acţionat 30 de autospeciale de la Inspectoratul pentru situaţii de Urgenţă Prahova şi alte 12 de la Bucureşti. "La ora 5.00, când a izbucnit incendiul, la faţa locului era pericol de explozie. La ora 6.00 însă, când am ajuns eu, incidentul era izolat. Echipajele ISU se află încă la faţa locului pentru a supraveghea şi ţine sub control focul de la cele două rezervoare", a declarat marţi prefectul judeţului Prahova, Alexandri Nicolae. Potrivit pompierilor, flăcările au fost stinse doar la unul dintre rezervoare, în timp ce la celălalt incendiul a fost doar izolat şi ţinut sub control. Pagubele materiale nu pot fi încă estimate, iar cauzele incendiului urmează a fi stabilite de o echipă de criminalişti de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova. Aproximativ 300 de tone de motorină, din cele 5.000 depozitate în cinci rezervoare de la rafinăria Petrobrazi, au ars în incendiul izbucnit marţi dimineaţă.

 

Comunicat Petrom

"Azi dimineaţă, în jurul orei 5, a izbucnit un incendiu la trei rezervoare din cadrul rafinăriei Petrobrazi. În jurul orei 8.30 incendiul a fost stins la două dintre rezervoare, iar la al treilea se află sub control (ora 11:00). Nu au existat răniţi sau victime, s-a intervenit prompt, iar situaţia este stabilă. Mulţumim Inspectoratului de Urgenţă şi brigăzilor de pompieri care au răspuns apelului nostru şi au intervenit cu profesionalism. Activitatea rafinăriei nu a fost întreruptă de acest incident"

 

×
Subiecte în articol: magazin