x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun India / Atentat al-Quaeda, dejucat la Bombay

India / Atentat al-Quaeda, dejucat la Bombay

de Ovidiu Ciutescu    |    11 Feb 2008   •   00:00

10:07  • Forţele de ordine din India au anunţat, luni, că au dejucat un atentat îndreptat împotriva Bursei din Bombay, arestând şase militanţi islamişti ce se presupune că aparţin unei grupări din Kaşmir ce ar putea avea legături cu reţeaua teroristă Al Quaeda, informează AFP.

Forţele de ordine din India au anunţat, luni, că au dejucat un atentat îndreptat împotriva Bursei din Bombay, arestând şase militanţi islamişti ce se presupune că aparţin unei grupări din Kaşmir ce ar putea avea legături cu reţeaua teroristă Al Quaeda, informează AFP.

 

TERORISM. "Bursa de Valori din Bombay (BSE) ar fi fost prima lor ţintă", a precizat un poliţist al diviziei antiteroriste a forţelor de ordine din oraşul Uttar Pradesh (nordul Indiei), Amitabh Yash, citat de ziarul The Times of India.  "Aceşti terorişti au mai multe ţinte. Daca dau greş în cazul unuia dintre obiective trec imediat la următorul", a afirmat ofiţerul.  Se presupune că cei şase bărbaţi arestaţi aparţin grupării radicale Lashkar-e-Taiba (LeT), una dintre multele ce luptă împotriva prezenţei indiene în Kaşmir. Organizaţia este responsabilă pentru un număr mare de atentate din India, fiind acuzată că ar avea legături cu reţeaua teroristă Al-Quaeda, potrivit consilierului indian pe probleme de securitate naţională, M.K. Narayanan.  Narayanan a afirmat, duminică, în cadrul unei reuniuni a experţilor pe probleme de antiterorism ce a avut loc în Germania, că gruparea LeT şi alte celule din Asia de Sud aparţin unei "reţele teroriste de elită" ce dispune de "structuri comune de finanţare, de locuri de antrenament comune şi de surse comune de unde îşi obţin armamentul şi muniţia".  Potrivit poliţiei, trei dintre cei arestaţi urmau să ia duminică un autobuz spre Bombay, considerat capitala financiară indiană, simbol al "miracolului" economic al ţării.  Aceştia au fost arestaţi în posesia unor arme automate şi grenade, potrivit presei, care precizează că unul dintre ei este de origine pakistaneză. India este ţinta a două - trei atentate teroriste pe lună. În ciuda unor arestări spectaculoase, şi a unor acuzaţii la adresa grupurilor islamiste ce au legăturiă cu Pakistan sau Bangladesh, atentatele nu au fost cu adevărat elucidate.

 

×
Subiecte în articol: magazin