x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Inedit / Dracula, Munţii Bărgăului şi americanii = Hallowen

Inedit / Dracula, Munţii Bărgăului şi americanii = Hallowen

de Ovidiu Ciutescu    |    18 Oct 2007   •   00:00
Inedit / Dracula, Munţii Bărgăului şi americanii =  Hallowen

Peste o sută de turişti din Statele Unite ale Americii sunt aşteptaţi in noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie la Hotelul Castel Dracula din Munţii Bărgăului pentru a-şi petrece aici sărbătoarea de Hallowen, hotelul fiind rezervat deja in totalitate pentru ei.

Peste o sută de turişti din Statele Unite ale Americii sunt aşteptaţi in noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie la Hotelul Castel Dracula din Munţii Bărgăului pentru a-şi petrece aici sărbătoarea de Hallowen, hotelul fiind rezervat deja in totalitate pentru ei.

VIN AMERICANII. Reprezentanţii hotelului situat in Pasul Tihuţa au declarat, joi, că toate locurile au fost rezervate in camere, la dispoziţia celor interesaţi rămănănd doar restaurantul unde mai pot mănca cel mult 50 de turişti. Grupul de turişti americani, fani ai romanului lui Bram Stocker, vine an de an, de Halloween, in Munţii Bărgăului, pentru a reface drumul parcurs de Johnatan Harker, eroul romanului "Dracula". Organizatorii pregătesc un program incărcat care culminează cu petrecerea de Halloween din Pasul Tihuţa. Turiştii folosesc măşti şi toată noaptea dansează in jurul focului de tabără. De fiecare dată, gazdele le pun la dispoziţie turiştilor intregul hotel in care ei se distrează organizănd concursuri de escaladat ziduri, participă la un foc de tabără şi işi prepară singuri frigărui in aşteptarea intălnirii cu Contele Dracula, de la miezul nopţii. Acesta nu intărzie niciodată să apară, el ieşind din cavoul de la subsolul hotelului şi ingrozindu-i pe toţi cei care se află prin apropiere.

TRADIŢIE. Hotelul Castel Dracula a fost inaugurat in 1983 in stilul unei case medievale şi se află la hotarele dintre judeţele Bistriţa-Năsăud şi Suceava. El este amplasat la altitudinea de 1116 m in imediata apropiere a DN 17. Cuvăntul "Halloween" işi are de fapt originea in Biserica Catolică. Vine de la prescutarea zilei de "Ajunul zilei tuturor spiritelor" (All Hallows Eve), "Ziua tuturor spiritelor" sau "Ziua tuturor sfinţilor", o zi din calendarul catolic dedicată sfinţilor. Din secolul al V-lea I.H., in Irlanda celtică, vara se incheie oficial pe 31 octombrie. Potrivit unei legende, intr-o zi, toate spiritele celor care au murit in cursul anului precedent se vor intoarce in căutarea unor trupuri pe care să le posede de-a lungul anului următor. Celţii credeau că, in aceasta perioadă toate legile timpului şi spaţiului işi pierdeau importanţa permiţănd lumii spiritelor să se intersecteze cu lumea celor vii.

×
Subiecte în articol: magazin