x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Inedit / Theroot.com, publicaţie doar pentru afroamericni

Inedit / Theroot.com, publicaţie doar pentru afroamericni

de Ovidiu Ciutescu    |    29 Ian 2008   •   00:00
Inedit / Theroot.com, publicaţie doar pentru afroamericni

14:06 •  Cotidianul Washington Post a lansat luni o publicaţie online destinată afroamericanilor, numită "The Root", a anunţat un purtător de cuvânt al ziarului, relatează AFP.

Cotidianul Washington Post a lansat luni o publicaţie online destinată afroamericanilor, numită "The Root", a anunţat un purtător de cuvânt al ziarului, relatează AFP.

PROIECT. Comentariile politice, ştirile economice, cultura vor figura printre temele abordate de "Theroot.com", al cărei redactor-şef este un profesor de studii afroamericane de la Harvard, Henry Louis Gates. "Este un nou capitol în lunga istorie a presei americane pentru afroamericani", a spus el. "The Root se va concetra pe temele de interes pentru afroamericani, dar şi pentru toţi cei interesaţi de cultura respectivă", a declarat purtătorul de cuvânt Jennifer Lee. Primul număr al The Root aduce în discuţie temerile de recesiune în Statele Unite şi o analiză a campaniei democratului Barack Obama, votat în proporţie de 81% de alegătorii de culoare din Carolina de Sud. Washington Post este cel mai mare cotidian din Washington, D.C şi de asemenea unul dintre cele mai vechi ziare, fiind fondat în 1877. La începutul anilor '70, reporterii Bob Woodward şi Carl Bernstein de la acest cotidian au început investigaţia Watergate. Cotidianul are o orientare republicană. El a sprijinit războiul din Irak şi se opune unui calendar pentru retragerea trupelor.

 

×
Subiecte în articol: magazin