x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Info documentar

Info documentar

03 Aug 2007   •   00:00

ERUPŢIA DIN SANTORINI. In jurul anului 1600 i.e.n., o erupţie vulca-nică de proporţii a zguduit lumea antică, a aruncat Pămăntul in beznă şi a provocat un megatsunami. Erupţia catastrofă din Epoca Bronzului a vulcanului Thera, aflat pe insula grecească Santorini, a distrus o comunitate insulară prosperă. Numeroşi istorici cred că erupţia Therei a dus la dispariţia civilizaţiei minoice stabilite pe insula alăturată Creta. Dr Robert Ballard analizează acest vechi mister, care a intrigat cercetători şi istorici timp de generaţii.

SUBMARINUL DE VIS. După orice standarde, construirea unui submarin fără resursele unui şantier naval, folosind doar materiale şi piese recondiţionate sau cumpărate din magazine este o idee neobişnuită. Insă Peter Robbins a fost toată viaţa un pasionat al submarinelor şi este un om neobişnuit de ambiţios.

Timp de patru ani, Robbins şi-a pus toată averea la bătaie pentru a-şi construi propriul submarin, Alicia, din dorinţa de a explora direct epavele scufundate ale submarinelor germane. Acestea erau armele cele mai de temut ale lui Hitler, iar Alicia ii oferă lui Robbins ocazia să incerce să le găsească.

×
Subiecte în articol: documentar