x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Invitaţie la Rock’n Roll

Invitaţie la Rock’n Roll

de Maria Sârbu    |    23 Mai 2008   •   00:00

Regizorul Alexander Hausvater prezintă un eveniment deosebit inti­tulat “The Rocky Horror Show”, o producţie britanică de succes rea­lizată în premieră românească ce antrenează 11 interpreţi – actori, cîntăreţi, dan­satori.

Regizorul Alexander Hausvater prezintă un eveniment deosebit inti­tulat “The Rocky Horror Show”, o producţie britanică de succes rea­lizată în premieră românească ce antrenează 11 interpreţi – actori, cîntăreţi, dan­satori. Timp de două ore vor cînta şi vor dansa, dînd naştere “unei efervescenţe de energii creative care te face să transcenzi peste gîndirea imediată”, aşa cum spune Hausvater, regizorul spectacolului Rock’n Roll “The Rocky Horror Show”.

Finanţat de “Trustul Media Intact – Antena 2”, musicalul este produs în parteneriat cu “Adjudecat Inclusiv Media” iar premiera va avea loc la 29 mai, la clubul Kristal. Producătorul evenimentului susţine că este pentru prima dată cînd acest musical vede lumina rampei într-o ţară din estul Europei. La “The Rocky Horror Show”, scris de Richard O’Brien’s, care a promis că vine la premieră, colabo­rează, alături de Hausvater, Daniel Juga, dirijorul fondator al Corului de cameră “Accoustic”, şi apreciatul co­regraf Hugo Wolff. Ziarul britanic Daily Telegraph arăta, pe prima pagină, că acest musical este “sexy şi amuzant cum nu s-a mai văzut”. Spectacolul se va juca în serie, în perioada 29 mai-7 iunie, după care va fi reluat în septembrie şi octombrie.

Tîrg de jucării. Teatrul Masca aşteaptă copiii, dar şi părinţii la cea de-a noua ediţie a Tîrgului de Jucării, eveniment care are loc duminică, 25 mai, ora 11:30, în parcul Herăstrău (in­tra­rea Piaţa Charles de Gaulle). Copiii vor fi ajutaţi să îşi ob­ţină autorizaţia de vînzare pentru propriul “magazin” de jucării vechi pe care le pot vinde sau schimba cu alţi participanţi la tîrg, iar actorii Teatrului Masca vor monitoriza volumul tranzacţiilor încheiate. La sfîrşitul tîrgului, micuţii vor fi încurajaţi să doneze jucării către alţi copii fără posibilităţi. (O.M.B.)

CARTEA FERICIRII. Proaspăta mămică Irina Păcurariu îşi dedică timpul lăsat liber de bebeluşa sa lecturii. Ultima carte pe care a citit-o şi pe care v-o recomandă şi dumneavoastră este “Cartea fericirii” a scriitoarei Nina Berberova. “Este o mi­nune de carte care, din punctul meu de vedere, îţi ridică şta­che­ta. Îţi dă încredere că viaţa poate fi începută şi mai tîrziu. Dovadă stă şi faptul că autoarea a debutat la 84 de ani”, a de­clarat Irina Păcurariu. “Cartea fericirii” a apărut în 2007 la Editura Humanitas. Doritorii o pot achiziţiona online de pe site-ul Librăriei Mihai Eminescu, la preţul de 17 lei noi. (A.V.P.)

Eduard al III-lea. Actorul Şerban Ionescu vă lansează o invitaţie pentru ziua de 24 mai, ora 18:30, la Sala Mare a Tea­trului Naţional din Bucureşti, unde se joacă “Eduard al II-lea”. “Vă asigur că piesa nu e obositoare, chiar dacă ţine peste trei ore. Este o poveste care se presupune că i-a apar­ţinut lui William Shakespeare, o întîmplare frumoasă, despre onoare, cavalerism şi dragoste, care ne aduce aminte de lucruri de­mult uitate. Piesa este recomandată şi de prezenţa pe scenă a lui Ion Caramitru, în rolul lui Eduard al III-lea, precum şi de faptul că este regizată de Ale­xandru Tocilescu, în scenografia lui Dragoş Buhagiar”, spune Şerban Ionescu. Biletele au preţuri cuprinse între 6 RON (balcon) şi 28 RON.

×
Subiecte în articol: anti tv