x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Iranul a testat o nouă rachetă

Iranul a testat o nouă rachetă

12 Noi 2008   •   00:00

Forţele armate iraniene au efectuat manevre militare cu o nouă generaţie de rachete balistice sol-sol, anunţă Reuters, citând posturile de televiziune iraniene.



Televiziunea iraniană a anunţat că soldaţii Gărzilor Revoluţionare au testat o nouă rachetă, numită Samen, în apropierea graniţei cu Irakul. "Iranul a efectuat cu succes exerciíile militare cu noua generaţie de reachete sol-sol", a informat televiziunea de stat.
Un alt post de televiziune iranian a comunicat că o altă rachetă, numită Sejil, a fost testată. Conform canalului Press Tv , lansarea rachetei, care funcţionează pe bază de combustibil solid combinat, este "menită să clarifice ţintele rachetelor convenţionale ale Iranului". Statele Unite ale Americii şi aliaţii săi au acuzat în mai multe rânduri Iranul că încearcă să construiască o bombă atomică, însă Teheranul a respins de fiecare dată aceste incriminaţii. Iranul a spus că va răspunde oricărui atac venit din partea Statelor Unite sau ale Israelului, adăugând că va închide Strâmtoarea Hormuz, o rută vitală pentru alimentarea mondială cu petrol. (V.A.)

×
Subiecte în articol: lumea