x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Italia / Bărbatul care a accidentat 13 persoane nu e român

Italia / Bărbatul care a accidentat 13 persoane nu e român

06 Noi 2008   •   00:00

Mai multe ziare italiene importante au anunţat ieri că un şofer român a intrat cu maşina în 13 persoane care aşteptau într-o staţie de autobuz de la periferia Romei.



Bruno Radosavljevic (26 de ani), şoferul care a provocat accidentul, a fost prezentat de jurnaliştii italieni drept "un român care locuieşte într-o tabără de romi”.

Ambasada României la Roma a trimis aseară către redacţiile ziarelor din Peninsulă un comunicat în care preciza că Radosavljevic nu este cetăţean român şi, mai mult decât atât, trei dintre victime au naţionalitate română.

În comunicatul preluat de presa italiană, Ambasada subliniază necesitatea verificării cu atenţie a informaţiilor care urmează să fie publicate în ziar.

 "Tragicul eveniment de astăzi (n.r. miercuri, 5 octombrie) poate constitui un exemplu de modalitate în care cetăţenii români sunt asociaţi pe nedrept cu fenomenul infracţiunilor comise pe teritoriul Italiei , cu consecinţe grave asupra imaginii publice a comunităţii româneşti”, se mai spune în comunicat.

Ziarele italiene au revenit astăzi asupra ştirii şi au precizat că Bruno Radosavljevic este cetăţean italian de etnie croată şi că este născut la Torino.

Trei dintre persoanele rănite de Radosavljevic sunt în stare gravă. Se pare că şoferul era sub infuenţă alcolului şi a drogurilor.

×
Subiecte în articol: lumea