x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Japonia: mirosuri transmise prin telefonul mobil

Japonia: mirosuri transmise prin telefonul mobil

de Jurnalul National    |    07 Apr 2008   •   00:00

O filială a gigantului nipon de telecomunicaţii NTT a prezentat luni un nou sistem care permite ''teletransmisiunea mirosurilor'' prin telefoane mobile

O filială a gigantului nipon de telecomunicaţii NTT a prezentat luni un nou sistem care permite ''teletransmisiunea mirosurilor'' prin telefoane mobile, informează Rompres. Noul gadget are forma unui micuţ aparat care împrăştie 16 mirosuri de bază care prin amestecare pot genera alte cîteva zeci de odoruri. Astfel pentru a împrăştia un anumit miros în apartamentul său utilizatorul trebuie să activeze pe telefonul său mobil o aplicaţie care permite fie selectarea reţelelor olfactive dintr-un catalog, fie crearea unor noi mirosuri. Mirosul astfel obţinut poate fi împărtăşit între prieteni cu ajutorul transmiterii prin infraroşu a datelor corespunzătoare acestuia. ''Vom realiza o serie de teste cu utilizatori pilot ai acestei noi funcţii a telefonului mobil, în vederea unei evaluări cît mai corecte a acestui sistem'', a explicat într-o conferinţă de presă responsabilul acestui proiect, Shinichi Hamada.


De asemenea va fi posibilă difuzarea la distanţă vie telefon mobil sau internet a unui miros specific spre un alt aparat telefonic echipat corespunzător pentru a reda acest miros. Compania NTT Communications doreşte să propună acest nou sistem şi furnizorilor de servicii de internet care doresc să-şi îmbogăţească conţinutul online. ''În curînd va fi posibil să fie recepţionate simultan imagini, sunete şi mirosuri specifice'', conform unui membru din consiliul director al societăţii Symrise, partener al NTT Communications. Pentru moment preţul unor astfel de terminale pentru recepţionarea şi difuzarea mirosurilor nu a fost fixat, însă NTT Communications a anunţat că doreşte ca aceste telefoane să nu depăşească suma de 125 de euro.

×
Subiecte în articol: magazin