x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Japonia primeste inapoi Insulele Kurile, pe site-ul lui Putin

Japonia primeste inapoi Insulele Kurile, pe site-ul lui Putin

10 Noi 2008   •   00:00

Site-ul prim-ministrului rus, Vladimir Putin, afiseaza o eroare jenanta pentru acesta. Subiectul unei dispute teritoriale dintre Rusia si Japonia, un grup de insule din Oceanul Pacific, apare ca teritoriu japonez.



Cele patru insule, cunoscute sub numele de Insulele Kurile de Sud sau Teritoriile de Nord au fost ocupate de Rusia la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial. De altfel, disputa privind suveranitatea acestora a constituit principalul impediment impotriva semnarii acordului de pace intre Rusia si Japonia.

Negocierile ce au avut ca subiect aceasta diputa teritoriala se afla in impas din cauza divergentelor dintre cele doua parti. In timp ce Rusia vede posibila liberalizarea statutului economic al insulelor, cu osibilitati de integrare economica cu Japonia, militantii de dreapta din Japonia cer inapoierea integrala si neconditionata a ceea ce ei considera ca fiind parte integranta a Japoniei.

Purtatorul de cuvant al ambasadei ruse din Tokyo a declarat ca cei care au construit site-ul au comis o regretabila eroare tehnica. El a tinut sa sublinieze ca pozitia oficiala a Rusiei in privinta statutului insulelor in disputa, Etorofu, Kunashiri, Shikotan si Habomai.

Site-ul lui Vladimir Putin a fost lansat in urma cu o luna, el oferind informatii despre vizitele oficiale ale prim-ministrului rus, precum si opinii ale acestuia privind politica externa rusa.

Eroarea marcarii pe harta a insulelor prin aceeasi culoare ca si teritoriul japonez a fost semnalata printr-un e-mail adresat lui Putin de Asociatia Rusa de Japonologie.
www.telegraph.co.uk

×
Subiecte în articol: lumea