x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Japonia / Toyota închide toate fabricile!

Japonia / Toyota închide toate fabricile!

de Ovidiu Ciutescu    |    06 Ian 2009   •   00:00
Japonia / Toyota închide toate fabricile!

Toyota Motor va închide toate fabricile din Japonia, pentru o perioadă de 11 zile, în februarie şi martie. Decizia cunoscutului constructor de automobile se produce datorită celui mai accentuat declin al vânzărilor de pe piaţa americană din ultimul sfert de secol.



Constructorul auto nipon va suspenda operaţiunile la 12 unităţi de producţie de vehicule şi părţi componente, pentru şase zile în februarie şi pentru cinci zile în martie, ca răspuns la scăderea accentuată a cererii, arată Mediafax. Măsura vine după ce compania a decis să oprească producţia pentru trei zile şi în luna ianuarie, la toate fabricile din Japonia. Decizia este urmarea avertizării emise în urmă cu două săptămâni, potrivit căreia Toyota ar urma să afişeze prima pierdere operaţională aferentă unui an fiscal din istoria de peste 70 de ani a concernului.

Producătorul nipon va îngheţa două proiecte de construcţie a unor fabrici de maşini în Tailanda şi Rusia, din cauza scăderii cererii pe piaţa auto la nivel mondial, potrivit informaţiilor apărute sâmbătă în presa japoneză. Vânzările de automobile în Japonia s-au prăbuşit în decembrie cu 22%, faţă de luna similară din 2007, la un minim record de 183.549 unităţi, ca urmare a scăderii puternice a cererii, aflată la cel mai redus nivel din ultimii 34 de ani.

×
Subiecte în articol: lumea