x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun JO 2008 Handbal / Sorţii, darnici cu România

JO 2008 Handbal / Sorţii, darnici cu România

de Ovidiu Ciutescu    |    16 Iun 2008   •   00:00
JO 2008 Handbal / Sorţii, darnici cu România

11:40 • În urma tragerii la sorţi a Grupei A, România va întîlni la Beijing adversari relativ accesibili. Dumitru Muşi, secundul lui Tadici la naţională, spune că „avem mari şanse la medalii. La prima vedere avem avantajul că nu am picat în grupa Rusiei”. România va avea ca adversari Norvegia, Franţa, Angola, Kazahstan şi China.

În urma tragerii la sorţi a Grupei A, România va întîlni la Beijing adversari relativ accesibili. Dumitru Muşi, secundul lui Tadici la naţională, spune că „avem mari şanse la medalii. La prima vedere avem avantajul că nu am picat în grupa Rusiei”. România va avea ca adversari Norvegia, Franţa, Angola, Kazahstan şi China.

ŞANSE BUNE. Naţionala României are în această grupă o echipă pe care nu am întîlnit-o pînă acum în meciuri oficiale, Kazahstan. Cu Norvegia, în ultimul meci oficial disputat la Cupa Mondială de la Aarhus în 2007, scorul a fost egal, 26-26. Echipa Franţei este cea pe care tricolorele au învins-o în sferturile Campionatului Mondial din decembrie 2007, cînd elevele lui Gheorghe Tadici s-au impus cu 34-31. La aceeaşi competiţie, România a întîlnit în grupe şi China, pe care a învins-o, scor 31-29. România s-a calificat la JO 2008 după ce în luna martie a cîştigat turneul preolimpic de la Bucureşti, învingînd Japonia, Ungaria şi Polonia. Din Grupa B fac parte: Rusia, Ungaria, Brazilia, Germania, Coreea de Sud şi Suedia. Jocurile Olimpice de la Beijing sunt programate în perioada 8-24 august.

DECIZII. Dacă Gheorghe Tadici, antrenorul principal al României, are telefoanele închise după demiterea de la Oltchim şi nu a putut fi contactat, în schimb Dumitru Muşi s-a arătat satisfăcut: „La prima vedere este o grupă mai accesibilă decît cea din care fac parte Rusia, Ungaria, Coreea, Germania şi Suedia. Eu cred în şansele noastre şi sînt convins că vom obţine o medalie acolo”. Pe aceeaşi lungime de undă a mers şi Cristian Gaţu care a recunoscut că în mod normal „vom termina în primele două echipe în această grupă”. Întrebat dacă va mai continua alături de Tadici la naţională, după demiterea acestuia de la Oltchim, Muşi a fost ferm: „Cu o lună înaintea startului Jocurilor Olimpice nu cred că trebuie pusă în aceeaşi balanţă relaţia Club –Tadici cu relaţia Naţională – Tadici. Însă, în România nu se ştie niciodată. Ce, cu ani în urmă, Piţurcă nu a păţit la fel la naţională din cauza jucătorilor? Dacă voi continua sau nu? Păi dacă Tadici îşi dă demisia, rămîn. Dacă va fi demis, plec şi eu! Este un cod de onoare care ţine loc de toate contractele din lume”. Preşedintele FRH, Cristian Gaţu susţine că nu se va pune problema să se consulte cu jucătoarele în priviinţalui Tadici. „Miercuri va fi Consiliu de Administraţie la federaţie. Atunci voi discuta cu cei de la Oltchim şi am să văd care este situaţia exactă. Tot atunci se va lua şi o decizie. Personal nu cred că se va schimba ceva pentru că mai este foarte puţin timp pînă la start”. Dacă va fi demis, Gheorghe Tadici va rata a doua Olimpiadă din carieră. La Sidney, în 1998, Tadici a calificat naţionala României, dar a renunţat să o mai conducă. Locul său a fost luat de cuplul Bogdan macovei – Dumitru Muşi. Atunci, Tadici a demisionat, invocînd motive personale – numirea sa în funţia de membru în Consiliul de Administraţie al unei societăţi comerciale din Zalău.

×
Subiecte în articol: magazin romania tadici