x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Justitiarul

Justitiarul

de Sebastian S. Eduard    |    21 Apr 2006   •   00:00
Justitiarul
FILM
Un thriller SF semnat de fratii Wachowski

Fratii Wachowski, cei care au creat trilogia "Matrix" revin pe marile ecrane cu un film extrem de ciudat.

Plasat in peisajul futurist al Marii Britanii totalitare, "V de la Vendetta" spune povestea unei tinere din clasa muncitoare, numita Evey, care este salvata dintr-o situatie de viata si de moarte de catre un om mascat cunoscut doar ca "V". In incercarea sa de a elibera poporul Angliei de coruptie si cruzime, V condamna caracterul tiranic al conducatorilor si isi invita concetatenii sa i se alature in umbra Parlamentului pe 5 noiembrie - Ziua lui Guy Fawkes.

ISTORIE. In acea zi din 1605, Guy Fawkes a fost descoperit intr-un tunel in dedesubtul Parlamentului cu 36 de butoaie de praf de pusca. El si cei care conspirau impreuna cu el organizasera tradatorul "Complot al Prafului de Pusca" drept raspuns la tirania guvernarii sub James I. Fawkes si tovarasii sai sabotori au fost spanzurati, trasi pe roata si taiati in patru, si planul lor de a rasturna guvernarea nu a reusit.

In spiritul acelei rebeliuni, in amintirea acelei zile, V se leaga sa aduca la indeplinire complotul pentru care Fawkes a fost executat pe 5 noiembrie in 1605: va arunca in aer Parlamentul.

Intreaba praful

Scenariul filmului este adaptat dupa romanul lui John Fante "Depression Era", despre o frumoasa mexicana, Camilla (Salma Hayek), care spera sa se ridice social casatorindu-se cu un american bogat. Planurile ei se complica atunci cand il cunoaste pe Arturo Bandini (Colin Farrell), un italian la prima generatie in America, ce aspira la o cariera ca scriitor si viseaza frumuseti blonde cu ochi albastri. Din distributie mai face parte si Donald Sutherland.

Imperiul lupilor

Sotia unui inalt functionar isi pierde deodata memoria si incepe sa sufere de halucinatii inspaimantatoare. Trei necunoscuti de cetatenie turca sunt gasiti ucisi, cu corpurile si chipurile mutilate. Cele doua mistere teribile se intersecteaza in mijlocul unei mafii turcesti sangeroase si foarte puternice. Un singur om poate sa dea de capat acestui infern, iar acesta este insusi diavolul... Din distributie fac parte Jean Reno si Arly Jover.

Video&DVD

PRIETENIE ABSOLUTA. De la Fernando Meirelles, regizorul filmului "Orasul Zeilor" (City of God), nominalizat la Premiile Oscar, vine un nou film fascinant. Intr-o zona indepartata din nordul Kenyei, cel mai devotat activist din regiune, stralucitoarea si pasionala Tessa Quayle (Rachel Weisz), este ucis intr-un mod brutal. Inalta Comisie Britanica presupune ca sotul Tessei, colegul lor Justin Quayle (Ralph Fiennes), un tip bland si deloc ambitios, va lasa aceasta problema in grija lor. Nimic mai gresit...

EMPIRE FALLS. "Empire Falls", nuvela laureata cu Premiul Pulitzer, a intrat in istorie datorita autorului sau, Richard Russo, cel responsabil si de transpunerea cinematografica a scrierii. "Empire Falls" este portretul unei drame indraznete, al unei comedii umane care reflecta viata de zi cu zi a clasei muncitoare din America.

UN ALT INCEPUT. Filmul este o poveste despre iertare. Iertare fata de sine si fata de cei din jur. Filmul prezinta intersectia vietilor a doua tipuri de oameni. Prima categorie ii aduce in prim-plan pe Einer Gilkyson (Robert Redford) si pe angajatul si prietenul lui cel mai bun, Mitch Bradley (Morgan Freeman). Cea de-a doua categorie, in clar contrast cu cea dintai, este reprezentata de Jean Gilkyson (Jennifer Lopez), nora lui Einer, si fiica ei in varsta de 11 ani, Griff (Becca Gardner). Ele au scapat dintr-o situatie dificila cauzata de iubitul lui Jean, Gary (Damian Lewis). La un moment dat, vietile lor se intersecteaza.
×