x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Kosovo, recunoscută de Germania

Kosovo, recunoscută de Germania

de Ovidiu Ciutescu    |    20 Feb 2008   •   00:00
Kosovo, recunoscută de Germania

11:47 • Germania a recunoscut miercuri independenţa Kosovo, a declarat o sursă guvernamentală, la finalul unui Consiliu al miniştrilor, relatează AFP.

Germania a recunoscut miercuri independenţa Kosovo, a declarat o sursă guvernamentală, la finalul unui Consiliu al miniştrilor, relatează AFP.

Guvernul s-a declarat de asemenea pregătit să stabilească relaţii diplomatice cu noul stat, care şi-a proclamat independenţa faţă de Serbia duminică. Parlamentul de la Priştina, reunit în sesiune extraordinară, a proclamat independenţa Kosovo, în pofida opoziţiei Serbiei şi a aliatului său Rusia.

 

ASISTENŢĂ UE. Olandezul Pieter Feith, care va prelua conducerea Buroului civil internaţional al UE ce va ghida Kosovo după declararea independenţei, a anunţat miercuri că şi-a început mandatul de Reprezentant special al UE. "Acum mi-am preluat biroul de Reprezentant special al UE", a spus Feith, după o întâlnire cu preşedintele kosovar Fatmir Sedjiu. Feith va conduce Biroul civil internaţional, care va încadra independenţa. Kosovo este gestionat din 1999 de misiunea ONU. Generalul francez Yves de Kermabon va fi cel care va asigura comanda misiunii de poliţie şi justiţie a UE. Feith nu a spus când va deveni operaţional Biroul, dar a precizat că desfăşurarea misiunii va începe în următoarele săptămâni. "Va fi o perioadă de tranziţie de circa patru luni, în cursul căreia ONU şi NATO vor avea controlul operaţional", a explicat el.

 

 

 

×
Subiecte în articol: magazin