x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun La agatat!!!

La agatat!!!

de Sebastian S. Eduard    |    02 Dec 2005   •   00:00
La agatat!!!
CARTE
Know-how pentru a reusi in dragoste

In general stim ce trebuie sa facem ca sa avem o viata profesionala reusita: sa avem diplome, sa ne formam intr-o meserie, sa ne alegem drumul care ni se potriveste cel mai bine si sa ne urmam vocatia.

RETETA. Dar in dragoste exista vreo reteta? De mici am fost amagiti cu povesti despre printi si printese, care se incheiau cu nunta si cu sarutul de rigoare. Dar care este continuarea? Oare au reusit cei doi sa transforme frumoasa lor poveste de dragoste intr-una fara sfarsit? Nu vom sti niciodata. Chiar daca nu avem reperele necesare pentru a afla raspunsul, totusi nu ne-am pierdut speranta; tot asa ne aventuram in meandrele unei idile fara harta si fara busola. Este ca si cum am face o calatorie intr-un tinut indepartat de care am auzit, dar pe care nu-l cunoastem. De aceea, de multe ori, riscam sa ne ratacim pe drum…

Ne lipseste un ghid bun pentru a ajunge cu bine la destinatie.

Cartea lui Claude Marc Aubry vine sa lamureasca unele probleme.

Primul capitol, de exemplu, vine sa lamureasca problema dependentei afective, care apare inca din copilarie.

Cum se manifesta ea in relatiile de dragoste - diferit la barbati si femei - si care ar fi modalitatile de vindecare. Stima de sine si consecintele asupra relatiei reprezinta subiectul urmatorului capitol, pentru ca in cel de-al treilea capitol autorul sa treaca... la atac si sa ne spuna care sunt principalele dificultati ale intalnirii de dragoste reusite, piedicile care trebuie inlaturate si care sunt pregatirile care trebuie facute pentru o astfel de intalnire.

Cartea este presarata, pentru o mai buna intelegere, de zeci de povesti, fiecare reprezentand cazuri elocvente...

AUTORUL
Claude Marc Aubry este psiholog si psihoterapeut, scriitor si animator de grupuri de dezvoltare personala. Cartile sale trateaza, din perspectiva psihologiei practice, teme cum ar fi: valoarea rasului, iubire, depresia si depasirea ei, arta de a trai.

SEMNALE EDITORIALE

Codul Da Vinci - Sursele Secrete

Editura Paralela 45. Inca o carte din categoria "Codul lui Da Vinci"? De ce nu? Lucrarea francezului Jean-Jacques Bedu isi propune sa dezvaluie tot adevarul despre Staretia Sionului, Templieri, Francmasoni, Graal, Rozacrucieni. Bedu polemizeaza cu lucrarea lui Dan Brown, aratand ca ipoteza sa cu privire la Staretia Sionului este falsa. Cartea incearca sa ajunga mult mai departe decat "Codul Da Vinci". O calatorie halucinanta ce da unele raspunsuri si creeaza noi intrebari.

Caderea noptii

Editura RAO. La 17 iulie 1996, zborul 800 al TWA explodeaza la putin timp dupa decolare si 230 de oameni pier in ceea ce a fost considerat un accident provocat de o defectiune tehnica. Cinci ani mai tarziu, John Corey, fost detectiv in NYPD, se lasa convins de sotia lui ca acest caz ascunde mai multe secrete decat vor sa recunoasca autoritatile. In pofida avertismentelor primite de la superiori si a sanselor minime de a mai afla ceva, Corey, omul care joaca numai dupa propriile reguli, redeschide cazul.

Enigma fara sfarsit

Editura curtea veche. "Enigma fara sfarsit" este titlul unui tablou pictat de Salvador Dalí in 1938, in care Federico García Lorca este reprezentat fizic si metafizic, la doi ani dupa moarte. Folosirea lui ca titlu al acestei carti se datoreaza atat conotatiilor sale detectiviste, cat si convingerii ca e vorba despre un put fara fund, de ale carei ghizduri abia am inceput sa ne apropiem. Protagonistii - Bunuel, Lorca, Dali - se lanseaza in anecdote savuroase, iar cartea este plina de episoade remarcabile.

Istoria secreta

Editura Polirom. Romanul analizeaza "la microscop" asasinarea unui student la Colegiul Hampden de catre colegii sai de grupa. Naratorul, Richard Papen, un student sarac care reuseste sa fie acceptat in grupul elitist al colegilor sai, afla "istoria secreta" a acestora: "molipsiti" de zelul patimas si conservator al profesorului de limba greaca, studentii incearca sa atinga starea euforica de abandonare a sinelui. In cursul reconstituirii unei bacanale antice, ei ajung sa omoare, din greseala, un localnic...
×