x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun La volan la 15 ani, fără permis şi beat...

La volan la 15 ani, fără permis şi beat...

02 Iun 2008   •   00:00

Pentru că a considerat că şoferul era beat şi deci inapt să conducă, un german de 15 ani a preluat volanul şi a provocat un accident. Avea şi el 1,2 grame de alcool/litru de sînge

Pentru că a considerat că şoferul era beat şi deci inapt să conducă, un german de 15 ani a preluat volanul şi a provocat un accident. Avea şi el 1,2 grame de alcool/litru de sînge, relatează Rompres. Incidentul a avut loc în Bavaria, în regiunea Straubing, a indicat poliţia locală, şi din punctul de vedere al adolescentului, şoferul de 54 de ani, o cunoştinţă, 'nu era în niciun caz' în stare să conducă. El a preluat deci comenzile vehiculului, fără să-şi facă griji pentru faptul că nu avea permis şi că băuse şi el prea mult. Maşina s-a răsturnat, iar adultul beat a fost rănit uşor. Adolescentul a scăpat însă fără nicio rană.

 

Actriţa Tatum O'Neal a fost arestată în timp ce cumpăra droguri

Actriţa Tatum O'Neal, fiica celebrului actor Ryan O'Neal, a fost arestată la New York, în apropiere de locuinţa sa din Manhattan, în timp ce încerca să cumpere droguri, informează Corriere della Sera. Potrivit publicaţiei italiene, actriţa americană încerca să cumpere crack, un drog derivat al cocainei. Tatum O'Neal deţine recordul de cea mai tînără cîştigătoare de premiu Oscar. Ea a fost recompensată de Academia americană în 1974, pe cînd avea 11 ani, pentru rolul din "Luna de hîrtie", în care a jucat alături de tatăl său, Ryan O'Neal. Actriţa a fost căsătorită în perioada 1986 - 1992 cu fostul campion de tenis John McEnroe. După divorţ, problemele legate de droguri ale lui O'Neal au reapărut, ea dezvoltînd dependenţă de heroină. Din cauza acestor probleme, în 1998, McEnroe a obţinut custodia celor trei copii pe care i-au avut împreună, Kevin, Sean şi Emily.


Planul de a expune replica din ceară a lui Hitler la Madame Tussauds stîrneşte controverse

Planul de a expune replica din ceară a lui Adolf Hitler la muzeul Madame Tussauds din Berlin a fost condamnată de critici, care spun că intenţia este de prost gust şi că ar putea atrage neonaziştii, informează Mediafax. Filiala germană a muzeului Madame Tussauds, care se va deschide la Berlin, în apropiere de poarta Brandenburg, în iulie, susţine că Hitler face parte din istoria Germaniei şi că merită un loc în expoziţie. "Sondajul nostru indică faptul că oamenii vor să îl vadă, pentru că aparţine trecutului Germaniei", a indicat un purtător de cuvînt, Natalie Ruoss.  Hitler ar fi prezentat în întunericul unui buncăr şi în jurul lui ar exista nişte panouri cu explicaţii despre dictator. În aceeaşi cameră va fi expusă o replică din ceară a fostului premier britanic Winston Churchill, a indicat Ruoss.

Criticii spun că statuia bărbatului care a condus Germania în cel de-al doilea război mondial şi a ordonat exterminarea evreilor din Europa nu trebuie să fie expusă în acelaşi mod ca replicile din ceară ale unor staruri pop, oameni de stat sau jucători de fotbal celebri. "Este lipsit de gust", a spus Johannes Tuchel, de la Gedenkstaette Deutscher Widerstand, un memorial al oponenţilor regimului nazist. "Un muzeu al figurilor de ceară are drept scop să amuze. Nu este potrivit să avem o statuie a lui Hitler aici", a adăugat acesta. Tuchel spune că Germania are numeroase muzee care dau informaţii despre regimul nazist şi Holocaust şi că un muzeu al figurilor din ceară nu ar putea furniza explicaţiile şi contextul pentru a trata acest capitol din istorie. În plus, statuia ar atrage neonaziştii, spune acesta.

La filiala din Londra a muzeului există o replică din ceară a lui Hitler, alături de statui ale unor lideri ai lumii din trecut şi prezent, precum George W. Bush şi Saddam Hussein. Primarul Berlinului, Klaus Wowereit, a cărui replică din ceară va fi expusă la muzeu, a cerut instituţiei să-i spună cum va fi prezentată statuia lui Hitler şi le-a recomandat organizatorilor să trateze problema cu atenţie.

În afară de Hitler, noul muzeu va mai expune replici din ceară ale unor personalităţi precum Albert Einstein, cancelarul Angela Merkel şi staruri ale sportului, precum fostul campion  de tenis Boris Becker. Ruoss a mai spus că vizitatorii nu se vor putea fotografia alături de statuia lui Hitler, care va fi sigilată şi protejată de camere de supraveghere. În ultimii ani, Germania a început să-l trateze pe Hitler cu mai puţine precauţii. Cel mai cunoscut film despre Hitler, "Ultimele zile ale lui Hitler" (2004), cu Alexandra Maria Lara, a stîrnit dezbateri pentru că dictatorul era prezentat într-o viziune mai umană, în ultimele sale zile de viaţă.
 

×
Subiecte în articol: magazin hitler ceară cear