x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Lecţii de somn pentru adolescenţii mofluzi

Lecţii de somn pentru adolescenţii mofluzi

de Sînziana Stancu    |    19 Mar 2010   •   00:00

Pentru a-i face pe adolescenţi să nu mai fie nemulţumiţi din orice, iar performanţele lor şcolare să crască, o asociaţie scoţiană a organizat în şcoli cursuri despre somn.

Asociaţia "Sleep Scotland" a decis să organizeze cursuri de somn pentru adolescenţii introvertiţi, nemulţumiţi, care tot timpul au ceva de comentat, în timp ce performanţele lor la şcoală nu sunt tocmai bune. Potrivit cercetărilor în domeniu, s-a ajuns la concluzia că aceste manifestări ale tinerilor sunt cauzate de faptul că mulţi dintre ei merg la culcare după miezul nopţii şi astfel le rămân prea puţine ore de somn până dimineaţa, când trebuie să se trezească pentru a merge la şcoală.

"Agenţii" cei mai perturbatori ai somnului adolescenţilor sunt televizorul, jocurile video şi Internetul, iar în afară de oboseală şi scăderea puterii de concentrare, carenţele de somn le pot provoca adolescenţilor obezitate şi depresie.

Autorităţile scoţiene au trecut deja la fapte şi au introdus în mai multe şcoli din Glasgow cursuri de somn, unde elevii află despre importanţa somnului şi cum pot să-şi optimizeze performanţele şcolare şi regimul de viaţă, în general, cu ajutorul acestuia. Un somn bun şi suficient are impact nu numai asupra performanţelor intelectuale, ci şi asupra celor sportive, mai informează asociaţia scoţiană.

×
Subiecte în articol: magazin