x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Leonid Kravciuk: Putin şi Medvedev tratează Ucraina ca pe o regiune a Rusiei

Leonid Kravciuk: Putin şi Medvedev tratează Ucraina ca pe o regiune a Rusiei

de Ovidiu Ciutescu    |    13 Ian 2009   •   00:00
Leonid Kravciuk: Putin şi Medvedev tratează Ucraina ca pe o regiune a Rusiei

Primul preşedinte al Ucrainei postsovietice Leonid Kravciuk a criticat în termeni duri autorităţile Rusiei pentru ultimele declaraţii despre corupţia de la vârful puterii de la Kiev, transmite Unian, citat de Agerpres.



"Ştim şi singuri cât valorează Viktor Iuşcenko, poporul ucrainean este cel în drept să-şi acuze de corupţie preşedintele, dar este inadmisibil să acuzi de corupţie pe cineva la nivel de stat. Ei, Putin  şi Medvedev  tratează Ucraina ca pe regiunea Tula a Federaţiei Ruse: spun tot ce le trăsneşte prin cap", a declarat fostul preşedinte în ediţia de marţi a cotidianului ucrainean Den. Între altele, Kravciuk, care l-a avut în epocă pe fiul lui Zbigniew Brzezinski (fost consilier pentru securitate naţională al preşedintelui Jimmy Carter) în calitate de consilier pe probleme de politică externă, a confirmat faptul că nu Iulia Timoşenko a fost cea care a dat ordin delegaţiei Naftogaz să abandoneze negocierile cu Gazprom, la sfârşitul anului trecut, când monopolul rus de gaze a cerut preţul de 250 de dolari pe mia metri cubi pe anul 2009, ci preşedintele Viktor Iuşcenko.

Săptămâna trecută, presa de la Kiev l-a acuzat pe Iuşcenko, a cărui popularitate a scăzut ca urmare a războiului gazelor cu Rusia la 2%, de divergenţele cu Rusia pe tema gazelor, apreciind că din cauza "războiului palatelor" au de suferit ucrainenii simpli şi ţările europene.

×
Subiecte în articol: lumea