x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Lichidator şi consilier juridic arestaţi la Bacău

Lichidator şi consilier juridic arestaţi la Bacău

de Horatiu Sima    |    01 Noi 2007   •   00:00

Consilierul judeţean nemţean Traian Sturzu, administrator al SC "Lichidator Group" Neamţ, impreună cu consilierul său juridic, Laura Banu, au fost arestaţi preventiv  pentru 20 de zile, de Tribunalul Bacău, pentru luare de mită şi, respectiv, complicitate la luare de mită.

Consilierul judeţean nemţean Traian Sturzu, administrator al SC "Lichidator Group" Neamţ, impreună cu consilierul său juridic, Laura Banu, au fost arestaţi preventiv  pentru 20 de zile, de Tribunalul Bacău, pentru luare de mită şi, respectiv, complicitate la luare de mită.

ARESTARE.Acelaşi consilier mai fusese  arestat preventiv, in urmă cu două săptămăni, de Tribunalul Bacău, tot in aceeaşi cauză, dar a făcut recurs, iar Curtea de Apel Bacău a decis să fie cercetat in stare de libertate.Traian Sturzu a fost arestat preventiv prima oară in data de 19 octombrie, procurorii DNA Bacău acuzăndu-l că, in calitate de lichidator judiciar, ar fi pretins şi incasat mai multe sume in lei şi valută "pentru a nu-şi indeplini indatoririle privind valorificarea bunurilor unei societăţi comerciale din Neamţ, aflată in faliment şi pentru a nu demara procedura atragerii răspunderii personale a fostului administrator al aceli firme".

ABUZ GRAV.In aceiaşi cauză,consilierul juridic al firmei "Lichidator Group", Laura Banu, fusese şi ea reţinută, dar obţinuse imediat dreptul de a fi cercetată in stare de libertate. In data de 24 octombrie, Traian Sturzu a fost şi el eliberat din arest, printr-o decizie a Curţii de Apel Bacău. Faţă de decizia de arestare preventivă luată miercuri de Tribunalul Bacău, Laura Banu a trimis presei locale, printr-un intermediar, un punct de vedere in care arată că măsura a fost luată intrucăt a avut curajul de a sesiza presei "un grav abuz săvărşit de către procurorii anticorupţie de la DNA Bacău"."Nu am greşit cu nimic, iar acest lucru l-am dovedit şi-l putem dovedi in continuare. Avem toate probele care demonstrează nevinovăţia noastră, precum şi abuzurile comise de către anchetatori. Am depus deja o plăngere penală impotriva denunţătorului pe care il acuzăm de denunţ calomnios", precizează Laura Banu.

ONORARIU.Ea susţine că este victima unei grave erori a procurorilor anticorupţie care s-au pripit atunci cănd au luat măsuri impotriva ei şi a lui Sturzu."Nu este vorba de nicio infracţiune de luare de mită şi nici de o altă faptă de corupţie. Banii respectivi, aşa zisa mită, i-am incasat, intr-adevăr, insă a fost emis un document justificativ pentru aceştia. In acest document, redactat in două exemplare, dintre care unul a fost predat denunţătoarei, se spune clar că banii reprezintă onorariul pentru firma de lichidare, iar incasarea s-a făcut in prezenţa tuturor angajaţilor societăţii noastre, urmănd ca banii să fie depuşi intr-un cont special şi folosiţi la operaţiunile de lichidare a societăţii in cauză", susţine Banu. Ea precizează că in ceea ce priveşte celelalte sume invocate de procurorii anticorupţie există chitanţe eliberate in acest sens.

Â

SUSPENDARE."S-au incasat banii şi s-a eliberat chitanţă. Nu inţeleg cum poate să spună cineva c-ai luat mită in condiţiile in care ai eliberat un act doveditor pentru banii respectivi. Nu ştiu dacă este prudent in situaţia mea să mă adresez presei, insă nici nu mă tem pentru că nu am incălcat legea şi nu suntem vinovaţi", afirmă Laura Banu in comunicat. Consilierul judeţean Traian Sturzu a fost suspendat din funcţiile deţinute in Partidul Conservator unde era preşedinte al organizaţiei municipale PC Piatra Neamţ şi posibil candidat la funcţia de primar al oraşului, iar conducerea Consiliului Judeţean aştepta doar o inştiinţare oficială de la DNA pentru a-l suspenda şi din calitatea de consilier judeţean.

×
Subiecte în articol: magazin bacau laura banu