x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Lider taliban, arestat în Pakistan

Lider taliban, arestat în Pakistan

de Ovidiu Ciutescu    |    11 Feb 2008   •   00:00
Lider taliban, arestat în Pakistan

13:54 • Un lider al talibanilor afgani, mollahul Mansoor Dadullah, a fost rănit şi arestat luni, în vestul Pakistanului, în apropiere de frontiera afgană, în cursul unei operaţiuni a poliţiei, au anunţat autorităţile, citate de AFP.

Un lider al talibanilor afgani, mollahul Mansoor Dadullah, a fost rănit şi arestat luni, în vestul Pakistanului, în apropiere de frontiera afgană, în cursul unei operaţiuni a poliţiei, au anunţat autorităţile, citate de AFP.

UNUL MAI PUŢIN. "El a fost rănit şi arestat. A opus rezistenţă atunci când oamenii noaştri au lansat operaţiunea, pe baza unor informaţii ale serviciilor de informaţii în legătură cu prezenţa sa " în apropiere de satul Gowal Ismail Zai, în provincia Baluchistan, a declarat şeful poliţiei locale, Saud Gohar. Mollahul Mansoor Dadullah i-a succedat fratelui său mai mare, cunoscut tot sub numele de mollahul Dadullah, comandant taliban influent, ucis în luna mai în cel mai de succes raid al armatei afgane şi NATO împotriva insurgenţilor. Primul mollah Dadullah a fost strategul talibanilor, cel mai înalt comandant în rang al insurgenţilor după înlăturarea regimului lor la sfârşitul anului 2001. El era cunoscut pentru cruzimea sa, neezitând să se lase filmat tăind capetele ostaticilor.

×
Subiecte în articol: magazin