x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Lovitură dată mafiei/ 300 milioane de euro, confiscate de justiţie

Lovitură dată mafiei/ 300 milioane de euro, confiscate de justiţie

de Ovidiu Ciutescu    |    05 Feb 2008   •   00:00
Lovitură dată mafiei/ 300 milioane de euro, confiscate de justiţie

14:51 • Tribunalul din Palermo a decis marţi confiscare bunurilor unor responsabili ai mafiei în valoare de aproximativ 300 de milioane de euro, o decizie care "dă o grea lovitură" reţelei, a declarat ministrul de interne, Giuliano Amato, relatează AFP.

Tribunalul din Palermo a decis marţi confiscare bunurilor unor responsabili ai mafiei în valoare de aproximativ 300 de milioane de euro, o decizie care "dă o grea lovitură" reţelei, a declarat ministrul de interne, Giuliano Amato, relatează AFP.

RĂZBOI TOTAL. Judecătorii din Palermo au emis şase mandate de confiscare vizând bunurile mai multor lideri ai reţelelor mafiei, printre care Antonio Rotolo, responsabil al "familiei" Pagliarelli, arestat în iunie 2006 şi condamnat recent la 20 de ani de închisoare. Tribunalul a ordonat confiscarea a 14 societăţi, 102 bunuri imobiliare şi zece vehicule. "Este o lovitură foarte grea, pe care o putem compara cu capturarea unui lider mafiot. Sunt convins că trebuie să aplicăm această strategie: confiscarea bunurilor mafiei înseamnă afectarea organelor vitale şi declanşarea unei crize în toată organizaţia", a subliniat Amato. În cursul anului 2006, guvernul italian a confiscat mai mult de două miliarde de euro în bunuri imobiliare aparţinând mafiei. Conform legii, aceste bunuri pot fi păstrate în patrimoniul statului, pentru instituţiile naţionale (justiţie, protecţie civilă) sau transferate în patrimoniul regiunilor în care sunt situate. Regiunile au termen un an pentru a decide dacă oferă aceste bunuri organizaţiilor de voluntari sau cooperativelor sociale, centrelor de îngrijire sau de dezintoxicare.

 

×
Subiecte în articol: magazin