x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Lupta cu kilogramele

Lupta cu kilogramele

de Adriana Vaduva    |    10 Sep 2010   •   00:00
Lupta cu kilogramele

Daiana Anghel, alături de Florin Uceanu şi Cori Grămescu, îi ajută pe concurenţi să fie Marele câştigător.



Daiana Anghel a lăsat "În puii mei" pentru a trece la o nouă etapă. De la 16 septembrie, ea va prezenta "Marele câştigător", varianta ro­mânească a unui foarte popular format interna­ţional, "The biggest looser". Îi vor fi alături cei doi antrenori Florin Uceanu şi Cori Grămescu.

● Jurnalul Naţional: Formatul internaţional se poate lăuda cu un succes impresionant la public. Cum crezi că va fi primit la noi un astfel de show?
● Daiana Anghel:
Cred că va fi la fel de bine primit ca şi afară. Cu siguranţă concurenţii vor deveni modele pentru mulţi români care se vor regăsi în ei. Din păcate, rata obezităţii în România este în creştere şi acum oamenii au ocazia să înveţe că pot slăbi fără artificii costisitoare şi de multe ori cu efecte secundare ascunse. Nu este nevoie decât de ambiţie, determinare, disciplină, dietă şi sport. Nu este în nici un caz un proces uşor, efortul depus este mare, însă la capătul acestui drum anevoios stă o nouă viaţă, cu un viitor mult mai optimist. Concurenţii sunt oameni care înainte nici nu se puteau îmbrăca şi încălţa singuri, iar acum aleargă, sunt mobili şi au scăpat de pastilele pe care le luau.

● N-au fost descurajaţi concurenţii de acest drum anevoios despre care vorbeai?

●Efortul nu-i descurajează, chiar a în­ce­put să le facă plăcere să se an­tre­neze. Cu regimul, într-adevăr, nu le este uşor, pentru că dintr-o dată au re­dus drastic volumul de mâncare con­su­mat, organismul le joacă feste, lipsa sau diminuarea bruscă a anumitor substanţe le dă stări de nervozitate sau chiar mici depresii. Dependenţa de mân­care este la fel de periculoasă ca de­pendenţa de tutun sau alcool. Este o perioadă critică în care lupta se dă pen­tru a "educa" organismul. Însă, du­pă ce vor trece de acest prag dificil, vor fi alţi oameni.

● Există deci destulă motivare?

● Bineînţeles, sunt foarte motivaţi, au văzut că respectând indicaţiile şi dietele antrenorilor rezultatele sunt rapide şi spectaculoase, iar acest lucru le dă încrederea că vor fi din nou oamenii frumoşi, zvelţi şi sănătoşi care au fost odată.

●  Se spune că oamenii plinuţi sunt mai joviali, mai priete­noşi... E adevărat sau e doar o "legendă urbană"?
● Nu ştiu dacă are legătură cu kilogramele în plus pe care le au concurenţii, însă mie îmi sunt tare simpatici şi dragi, mă înţeleg foarte bine cu ei, sunt prie­tenoşi, veseli, plini de viaţă. Au şi mo­mente în care sunt mai moro­cănoşi, se trezesc mai fără vlagă sau au diverse temeri, nu vă imaginaţi că sunt cu gura până la urechi toată ziua. Însă îi caracterizează cu siguranţă buna dispoziţie.

● Tu ai fost vreodată în postura de a da jos nişte kilograme în plus?

● Din fericire nu a trebuit nicioda­tă să ţin cură de slăbire, însă eu m-am luptat cu extrema cealal­tă... Am fost un copil foarte slab, fără poftă de mâncare. Pur şi simplu nu îmi plăcea să mănânc. Dacă mă lăsau să mi se facă foame şi să cer eu, treceau lejer 24 de ore fără să dau vreun semn că mă ia foamea. Acum sunt o gurmandă înrăită, însă nu se vede, pentru că am arderile foarte rapide şi nu mi-e greu să mă menţin. E greu să mă îngraş dacă slăbesc.

×
Subiecte în articol: vedete