Obligatia de a trece la formatul "Timeline" pentru utilizatorii Facebook este privita cu ingrijorare de 51% dintre cei care au un cont, se arata intr-un sondaj al firmei de securitate informatica Sophos.
Un alt sondaj, comandat de compania SlashGear, arata ca obligatia de a trece la sistemul "Timeline", care arata toata activitatea utilizatorilor de cand si-au facut cont, in ordine cronologica, ii determina pe 45% dintre utilizatori sa se gandeasca serios sa renunte la Facebook, in semn de protest.
Sophos a intervievat 4.110 utilizatori Facebook. Dintre acestia, mai putin de 8% au declarat ca le place sistemul "Timeline". Alti 8% au spus ca s-ar putea obisnui cu noul format, in timp ce o treime dintre cei intervievati spun ca se gandesc sa renunte la contul lor.
SlashGear a intervievat 5.800 de utilizatori. Dintre acestia, doar 3% au spus ca vor sa incerce aplicatiile oferite de "Timeline". 5% din cei intervievati spun ca vor incerca cateva aplicatii, in timp ce o cincime din cei intervievati spun ca nu vor sa incerce nimic din ceea ce "Timeline" ofera.
Aplicatiile in cauza sunt asa numitele "Open Graph Apps", care permit postarea automata pe Facebook a locului in care utilizatorii se afla sau a melodiilor pe care acestia le asculta.
Dat fiind ca numarul de utilizatori Facebook este de peste 800 de milioane, la nivel global, esantioanele folosite de cele doua firme nu sunt suficient de mari pentru ca sondajele sa aiba o valoare stiintifica acceptabila.
Totusi, sondajele arata ca exista un nivel ridicat de suspiciune fata de modificarea paginilor de Facebook.
Reprezentantii retelei de socializare insista, insa, ca "Timeline" nu dezvaluie mai multe informatii ca formatul actual, iar aplicatiile sunt accesibile doar daca utilizatorul doreste sa le foloseasca.