x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Mailat, acuzat de viol doar pe baza depoziţiilor angajaţilor de la urgenţă

Mailat, acuzat de viol doar pe baza depoziţiilor angajaţilor de la urgenţă

de Ovidiu Ciutescu    |    23 Feb 2008   •   00:00
Mailat, acuzat de viol doar pe baza depoziţiilor angajaţilor de la urgenţă

11:49 • Procurorul Romei Bice Barborini, care instrumentează cazul Mailat, se va baza pe declaraţiile angajaţilor serviciilor de urgenţă, în care este descris modul în care a fost găsită Giovanna Reggiani după agresiune, pentru a decide dacă va continua să susţină acuzaţia de viol, informează Il Messaggero. Expertiza medico-legală efectuată de autorităţile italiene a stabilit că trupul Giovannei Regiani nu prezintă urme de violenţă sexuală.

Procurorul Romei Bice Barborini, care instrumentează cazul Mailat, se va baza pe declaraţiile angajaţilor serviciilor de urgenţă, în care este descris modul în care a fost găsită Giovanna Reggiani după agresiune, pentru a decide dacă va continua să susţină acuzaţia de viol, informează Il Messaggero. Expertiza medico-legală efectuată de autorităţile italiene a stabilit că trupul Giovannei Regiani nu prezintă urme de violenţă sexuală.

 

PROBE. Din declaraţiile personalului serviciilor de urgenţă se va putea stabili dacă Giovanna Reggiani avea toate hainele şi lenjeria intimă atunci când a fost găsită, sau unele articole se aflau la o oarecare distanţă de corpul victimei, relatează cotidianul în pagina sa electronică. În funcţie de aceste detalii, magistratul va putea sau nu să adauge şi acuzaţia de viol la dosar. Întrebat dacă ancheta poate să ia o altă întorsătură în urma verdictului dat de expertiza medico-legală, ataşatul Ambasadei Române la Roma, Marian Mândroc, a afirmat că "în dinamica acestui caz, orice este posibil". În ceea ce priveşte banii pe care i-ar fi furat românul de etnie romă Nicolae Romulus Mailat de la Reggiani, ancheta a arătat că femeia nu ar fi retras bani din vreun cont cu scurt timp înainte de agresiune şi că, în concluzie, nu ar fi avut o sumă mare asupra sa. Nicolae Romulus Mailat, un român de etnie romă în vârstă de 24 de ani, a fost acuzat la 30 octombrie 2007 că ar fi agresat-o pe Giovanna Reggiani, soţia unui oficial din marina italiană. Reggiani, care a fost găsită inconştientă, a murit în scurt timp, iar cazul a stârnit o vie emoţie în Italia, ducând până la manifestări de xenofobie la adresa românilor şi a romilor. Mailat a fost arestat la scurt timp după incident, fiind denunţat de o conaţională. În timpul audierilor, Mailat a recunoscut că i-a furat geanta italiencei, dar a negat că ar fi agresat-o.

 

×
Subiecte în articol: magazin mailat