x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Maniacii istoriei

Maniacii istoriei

de Cristina Ologeanu    |    01 Sep 2006   •   00:00
Maniacii istoriei
DOCUMENTAR
"Brainiac" vine la Discovery cu un sezon nou

Incepand de sambata, inedita serie de documentare "Brainiac" revine cu noi experimente si ipoteze. Dupa succesul seriei "Brainiac: abuz de stiinta", maniacii stiintei abordeaza acum istoria. La fel cum programul "Brainiac: abuz de stiinta" raspundea intrebarilor stiintifice pentru care nu ati gasit un raspuns in sala de clasa, "Brainiac: Abuz de istorie" va prezinta tot ce ati vrut vreodata sa stiti despre istorie, dar "proful" s-a temut sa va spuna la orele de curs.

BAIE IN LAPTE. Experimente fascinante, proiecte neobisnuite, o echipa insetata de cunoastere, noi dimensiuni ale stiintei… Acestea sunt, pe scurt, elementele definitorii ale noii serii "Brainiac". In postura de prezentatoare va fi Charlotte Hudson. Ea va avea alaturi o echipa capabila sa readuca la viata cartile de istorie. Impreuna se vor avanta in trecut pentru a afla totul despre cele mai cumplite torturi, arme si pedepse, dar si leacuri stravechi sau tratamente de infrumusetare. In acest sezon, membrii echipei se vor scalda in lapte de magarita, de vaca si de catea pentru a vedea daca a avut sau nu dreptate Cleopatra cand spunea ca laptele de magar este bun pentru piele.

CATAPULTA. In primul episod, maniacii stiintei si acum ai istoriei isi construiesc si declanseaza propria catapulta. Vor incerca sa afle cum se comporta berbecul medieval Brainiac cu un automat buclucas de vandut sucuri. Un membru al echipei Brainiac va fi hranit cu uger de oaie, preparat dupa o reteta istorica, si veti afla care era cel mai stupid mars. La capitolul "Care este arma saptamanii", veti descoperi... ciomagul, urmarit de-a lungul evolutiei sale.

Info

O SERIE NOUA DE "EPIDEMII". Din 2 septembrie, de la ora 23:00, National Geographic Channel ne aduce in premiera, in fiecare sambata, "Epidemii". Seria de documentare se bazeaza pe relatari reale despre cum variola, E.Coli, Machupo, Napah, legionella si SARS au afectat orasele si oamenii din intreaga lume. Cele sase parti ale seriei examineaza cum echipele de investigatori au salvat vieti si au impiedicat transformarea epidemiilor in pandemii. Seria prezinta, de asemenea, povestile unor oameni nevinovati cazuti victime ale bolii si ale supravietuitorilor care ne impartasesc experienta lor.

In ultimii 30 de ani, cel putin 30 de noi boli au fost identificate, in timp ce bolile vechi reapar de la an la an. Exista oare vreo posibilitate prin care sa ne ferim de acesti microucigasi? Vom folosi grafica computerizata, marturiile victimelor, doctorilor si cercetatorilor, reportaje de stiri pentru a readuce la viata, in detalii infricosatoare, unele din cele mai periculoase epidemii din lume.

In 1963, un marinar introduce variola la Stockholm, Suedia.

Dupa 122 de zile de la izbucnirea epidemiei, timp in care se inregistrasera 27 de cazuri, patru decesuri si un oras paralizat, situatia incepe sa se amelioreze. Astazi, doua congelatoare de mare securitate, unul in Rusia si celalalt in America, detin depozite ale fatalului virus despre care nici nu se presupunea ca exista. (Raluca Grintescu)

×
Subiecte în articol: brainiac