x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Manifestul Liberal de la Cluj rămâne fără fondatori

Manifestul Liberal de la Cluj rămâne fără fondatori

de Ovidiu Ciutescu    |    16 Feb 2008   •   00:00
Manifestul Liberal de la Cluj rămâne fără fondatori

09:10 • Biroul Politic Teritorial Interimar (BPTI) al PNL Cluj a aprobat vineri lista cu membri Biroului Permanent Municipal Interimar (BPMI) al PNL Cluj-Napoca, la propunerea deputatului PNL de Cluj, Horea Uioreanu care nu i-a inclus pe 11 din cei 12 semnatari ai „Manifestului liberal de la Cluj-Napoca”.

Biroul Politic Teritorial Interimar (BPTI) al PNL Cluj a aprobat vineri lista cu membri Biroului Permanent Municipal Interimar (BPMI) al PNL Cluj-Napoca, la propunerea deputatului PNL de Cluj, Horea Uioreanu care nu i-a inclus pe 11 din cei 12 semnatari ai „Manifestului liberal de la Cluj-Napoca”.

CIRC. Uioreanu s-a autopropus preşedinte, după ce a fost desemnat, în prima instanţă, de către BPTI al PNL Cluj, preşedinte interimar însărcinat să întocmească un nou BPMI, după ce vechea conducerea a filialei municipale Cluj-Napoca a fost demisă pentru rezultatele slabe de la alegerile europarlamentare. Aceeaşi conducere – fostul preşedinte, viceprimarul municipului Cluj-Napoca, Adrian Popa, susţinut de toţi cei şase consilieri locali liberali – a lansat ulterior „Manifestul liberal de la Cluj-Napoca”, care critică actuala conducere a PNL şi a PNL Cluj pentru că practică un liberalism de stânga. Horea Uioreanu a declarat că va continua discuţiile cu membrii filialei, inclusiv cu consilierii locali, pentru lărgirea componenţei BPMI PNL Cluj-Napoca: „Lista pe care am prezentat-o azi şi care a fost aprobată este prima listă, care poate fi completată. Am discutat cu mare parte din oameni, chiar cu unii din consilierii locali şi urmează o nouă listă”. Acesta a mai spus că statutul partidului prevede că BPMI trebuie să aibă minim 11 membrii, iar lista aprobată vineri are deja 11 membri. Printre membri nu se regăseşte decât unul din semnatarii manifestului, preşedintele TNL Cluj-Napoca, Silviu Gheduţ, care este simplu membru. Mai mult, Adunarea Generală a PNL Cluj-Napoca de sâmbătă, 16 februarie, cadru în care documentul trebuia citit şi asumat de cei care erau de acord cu el, nu va mai avea loc. Uioreanu, care vrea să candideze pentru Primăria Cluj-Napoca spune: „Nu am găsit sală. Cei care au convocat întâlnirea, vechea conducere, nu au rezervat sală şi când am cerut azi o situaţie de la Casa de Cultură a Studenţilor mi-au spus că au acolo o expoziţie de nunţi. Voi convoca Adunarea Generală peste o lună, după ce se va finaliza şi sondajul de opinie şi vom avea candidat la Primăria Cluj-Napoca, pe care îl vom aproba în şedinţa de atunci”.

SCOPURI. Adrian Popa a arată că este un lucru „interesant” că nu s-a mai găsit sală pentru Adunarea Generală, dat fiind că oganizarea ei cădea în sarcina lui Horea Uioreanu: „Eu am convocat Adunarea Generală prima dată pe data de 9 februarie, dar din lipstă de cvorum ea a terbuit amânată. Atunci domnul deputat Mircea Puşcă a propus amânarea ea cu o săptămână, adică să aibă loc pe 16 februarie. Între timp preşedinte interimar a fost numit domnul Uioreanu care trebuia să se ocupe de sală”. Întrebat ce părere are de faptul că Horea Uioreanu a spus că are de gând să convoace Adunarea Generală doar peste o lună, Popa a spus că „îşi bat joc de membri PNL care au fost anunţaţi că şedinţa va avea loc în data de 16”. În ceea ce priveşte Manifestul liberal, Adrian Popa susţine că el a fost trimis la toate filialele, iar unii membrii din anumite judeţe au răspuns, cu solicitarea de a avea discuţii privind extinderea unor capitole, cum ar fi privatizarea societăţilor de stat la bursă.

 

×