x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Manuel Barroso: Vă felicit pentru ratificarea Tratatului de la Lisabona

Manuel Barroso: Vă felicit pentru ratificarea Tratatului de la Lisabona

de Ovidiu Ciutescu    |    05 Feb 2008   •   00:00
Manuel Barroso: Vă felicit pentru ratificarea Tratatului de la Lisabona

10:05 • Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a felicitat România, luni seară, pentru ratificarea Tratatului de la Lisabona, exprimându-şi speranţa că statele UE "vor urma rapid calea luată de cele patru ţări care au aprobat deja acest tratat", transmite AFP.

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a felicitat România, luni seară, pentru ratificarea Tratatului de la Lisabona, exprimându-şi speranţa că statele UE "vor urma rapid calea luată de cele patru ţări care au aprobat deja acest tratat", transmite AFP.

CONSTITUŢIE. Barroso a felicitat Bucureştiul, după cum salutase şi ratificarea Tratatului în Ungaria, Slovenia şi Malta. Preşedintele Comisiei Europene consideră că ratificarea de luni din Parlamentul României constituie "încă o etapă spre obiectivul intrării în vigoare a noului tratat la 1 ianuarie 2009". Acest tratat, semnat de liderii europeni în decembrie 2007, reia o mare parte dintre elementele inovatoare ale Constituţiei europene, care a fost respinsă prin referendum, în 2005, de către francezi şi olandezi. Legea de ratificare a fost adoptată de Parlamentul român cu 387 de voturi pentru, unul împotrivă şi o abţinere din totalul celor 463 de de locuri câte numără Legislativul. Ratificarea Tratatului a intervinit chiar în ziua vizitei oficiale în România a preşedintelui francez, Nicolas Sarkozy, care a ţinut un discurs în faţa camerelor reunite ale Parlamentului în deschiderea dezbaterilor. Ministrul sloven al afacerilor externe, Dimitrij Rupel, a cărui ţară se află la preşedinţia UE, a spus săptămâna trecută că speră că "marea majoritate" a celor 27 de state membre vor ratifica tratatul până la sfârşitul lunii iunie. Aproape toate ratificările se vor face pe cale parlamentară, cu excepţia Irlandei, unde referendumul este obligatoriu. Franţa ar urma să fie prima dintre ţările "mari" UE care ratifică documentul, votul în acest sens fiind prevăzut joi.

×
Subiecte în articol: magazin