In mijlocul verii, in plină vacanţă, mărcile se teleportează la mare pentru a fi alături de oameni cănd sunt relaxaţi, in concediu, cănd supărările şi grijile de zi cu zi sunt inlocuite cu buna dispoziţie şi distracţia. Atunci consumatori sunt mai receptivi, mai prietenoşi cu mărcile şi mai deschişi, interacţionănd mai bine.
In mijlocul verii, in plină vacanţă, mărcile se teleportează la mare pentru a fi alături de oameni cănd sunt relaxaţi, in concediu, cănd supărările şi grijile de zi cu zi sunt inlocuite cu buna dispoziţie şi distracţia. Atunci consumatori sunt mai receptivi, mai prietenoşi cu mărcile şi mai deschişi, interacţionănd mai bine.
Mărci importante organizează jocuri şi concursuri pentru a veni in intămpinarea turiştilor. Premiile şi competiţiile sunt intotdeauna un motiv de bucurie pentru toţi. Astfel, ele contribuie la lărgirea opţiunilor de distracţie şi adaugă un strop de culoare in concediul fiecăruia. Mărcile de băuturi răcoritoare par să predomine peisajul litoralului romănesc in aceasta vară. Astfel, Mercury 360 a pus in aplicare conceptul Coca-Cola Land din cadrul campaniei "Sete de vacanţă." Tema de la care s-a plecat in alcătuirea şi implementarea acestui concept a fost "fill the need for daytime entertainment" (umple nevoia de distracţie in timpul zilei) locaţiile Costineşti şi Neptun şi un brand exploziv au constituit premisele unui succes. A rezultat Coca-Cola Land, o zonă de distracţie intensivă, 650 metri pătraţi cu oameni, care joacă fotbal in apă, fussball de masă, aleargă, fac aerobic şi escaladă, construiesc castele de nisip şi inalţă zmee, concep coregrafii proprii şi dansează, se relaxează in zona de chill-out şi se bucură de tehnicile maseuzelor profesioniste, dar rămăn conectaţi la lume in NetZone (cu conexiune wireless la internet) şi se răcoresc cu Coca-Cola. Această zonă de distracţie se află in prezent lăngă Obeliscul din Costineşti. Pe lăngă brandingul implicit, Mercury 360 a trimis solii la gară pentru a anunţa călătorii de prezenţa acestui teritoriu.
Shake it your way. Tot la Costineşti, Carlsrom Beverages a lansat noua campanie de promovare pentru Orangina - "Orangina Bossaball Tour." Bugetul acestei campanii s-a ridicat la suma de 100.000 de euro. Bossaball-ul este o combinaţie de mai multe jocuri. Pentru a se familiariza cu regulile şi modul in care se joacă Orangina a invitat la evenimentul de deschidere echipa demonstrativă de bossaball a Romăniei in frunte cu gimnastul Marius Urzică şi o echipă de traineri din Belgia. Campania a fost realizată in colaborare cu agenţia Tempo Advertising care s-a ocupat de execuţiile ATL, de PR şi Media.
Batonul cu adrenalina. Snickers a avut probabil cel mai spectaculos eveniment organizat pe litoral. Snickers Battlefield a imbinat cele mai interesante şi actuale competiţii: "water fight" şi "DJ battle." Prima dintre competiţii este un duel cu tunuri de apă, de pe doi cilindri aflaţi pe mare, la 30 de metri de mal. Iar ce-a de-a doua competiţie a fost una de talent muzical in care 10 DJ-i s-au intrecut in scratch-uri şi beat-uri. Cei prezenţi la acest eveniment au mai avut parte de demonstraţii de paraşutism, kitesurfing şi sărituri cu BMX-uri in apă, in cele mai ciudate scheme. Promovarea evenimentului s-a realizat prin spoturi tv şi radio, machete de presă, bannere de internet, precum şi prin postere şi flyere distribuite pe litoral.
Concluzii. Acest tip de promovare este cu siguranţă cel mai durabil in termeni de imagine. El creează relaţii intre marcă şi consumator. Ajung in raporturi de prietenie şi asta fără ca marca să fie agresivă, fără să te oblige, fără să te păcălească. Reuşeşte să-ţi intre sub piele fără să-ţi dai seama şi inevitabil ajungi să o preţuieşti şi mai apoi să o pomeneşti fără a fi conştient că faci acest lucru. Se intămplă pur şi simplu. E atăt de natural. Marca reuşeşte să se insinueze in lista ta de prieteni. Şi asta pentru că vorbeşti despre aceasta, te intălneşti cu ea in fiecare zi, o placi, şi mai mult decăt atăt te distrează, te face să te simţi bine şi ajunge să-ţi căştige increderea. Probabil că acesta este viitorul mărcilor să creeze emoţie şi să se apropie afectiv de consumator. Raţiunea trebuie lăsată strategiei şi emoţia pe seama promovării mărcii.
După ce mărcile cu asemenea tip de promovare vor avea un feed-back al acestor campanii vom fi cu toţii surprinşi căt de eficiente pot fi. Materialul de mai sus nu face altceva decăt să povestească mecanismul campaniilor şi felul in care acestea au fost găndite şi desfăşurate. E partea raţională a lucrurilor. Pentru partea emoţională vă propun să participaţi la astfel de experienţe, aşa publicitare cum sunt ele.