x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Marea depresiune economică

Marea depresiune economică

19 Oct 2007   •   00:00

F.I.S.T. este un film de acţiune in care personajul principal este Johnny Kovak (Sylvester Stallone). Acesta se inscrie, in timpul marii crize economice din anii ’30, in organizaţia Teamsters şi incepe să-şi croiască drum ascendent pe treptele ierarhice.

F.I.S.T.

F.I.S.T. este un film de acţiune in care personajul principal este Johnny Kovak (Sylvester Stallone). Acesta se inscrie, in timpul marii crize economice din anii ’30, in organizaţia Teamsters şi incepe să-şi croiască drum ascendent pe treptele ierarhice. Pe măsură ce urcă tot in funcţie, metodele sale sunt tot mai necruţătoare. Acest lucru nu este foarte bine văzut de către senatorul Madison (Rod Steiger), care demarează o campanie in urma căruia vrea să afle adevărul despre văditele legături ale lui Kovak cu mafia. Tensiunea sporeşte atăt in afara, căt şi in interiorul organizaţiei Treamsters, ceea ce face ca Johnny Kovak să devină o victimă a corupţiei la care el insuşi a contribuit. Filmul a "inghiţit" un buget estimat la nu mai puţin de 11 milioane de dolari, veniturile acoperind cu puţin investiţiile. Insuccesul la box-office a fost cauzat şi de faptul că lumea nu-l prea vedea pe Stallone in acest rol in afară de celebrul Rocky Balboa, personaj cu care, de altfel, Sly se identifică. (Adriana V. Păduraru)

F.I.S.T. - Film - Sămbătă 23:10 MGM

Comedie

Trandafirul roşu din Cairo

La fel ca in Zelig sau Broadway Danny Rose, Allen combină in maniera sa personală umorul şi situaţiile foarte omeneşti. "Cine n-a visat vreodată ca personajele dintr-un film să coboare de pe ecran şi să i se alăture in viaţă? Woody Allen dezvoltă aici această minunată idee, cu un rezultat amuzant, uman, poetic, cu o Mia Farrow emoţionantă. Deznodămăntul, cu dublă detentă, permite autorului să salveze deopotrivă luciditatea şi gustul pentru vis" - Bernard Rapp - 1991 (Dictionnaire du Cinema - Larousse).

Trandafirul roşu din Cairo - Film - Duminică 23:00 TCM

Mari regizori

O viaţă intreagă

Pelicula regizorului Claude Lelouch s-a bucurat de două nominalizări importante: la Oscar in 1976, pentru cel mai bun scenariu, şi la Globurile de Aur in 1975, pentru cel mai bun film străin. Filmul combină mai multe genuri - comedie muzicală, dramă politică, thriller, dramă romantică etc., folosind stiluri cinematografice diverse. (C.D.)

O viaţă intreagă - Film- Sămbătă 23:00 TVR CULTURAL

Identităţi

Toma Caragiu

De origine aromănă, Toma Caragiu s-a născut la 21 august 1925 dintr-o familie originară din satul grecesc Aetomilitsa, provincia Konitsa, prefectura Ioannina, regiunea Epirus. A fost unul dintre cei mai mari actori romăni, cu activitate bogată in teatru, tv, film. A interpretat cu precădere roluri de comedie, dar a excelat şi in drame, unul dintre filmele sale de referinţă fiind "Actorul şi sălbaticii". Filmul incearcă să refacă un traseu al acestui mare om in inimile şi in sufletele celor care l-au cunoscut şi au avut onoarea să lucreze cu el. (C.D.)

Toma Caragiu - Documentar - Marţi 16:00 TVR CULTURAL

×
Subiecte în articol: film clasic