x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Masina viitorului - "Autovolantor", "Ferrari"-ul zburator

Masina viitorului - "Autovolantor", "Ferrari"-ul zburator

04 Noi 2008   •   00:00
Masina viitorului - "Autovolantor",  "Ferrari"-ul zburator

Dupa aprecierile celor care au dezvoltat proiectul, in maxim doi ani de zile va putea fi intalnit pe sosele sau in spatiul aerian...



Plecand de la un model Ferrari 599 GTB, "Moller International" a conceput un prototip, Autovolantor, capabil sa imbine elementele unui autovehicul cu cele necesare zborului.

Folosind principiile turboreactiei, aparatul va fi capabila sa decoleze vertical si sa pluteasca in aer cu ajutorul a opt propulsoare montate in fuzelaj. Aceste propulsoare vor directiona aerul pe o traiectorie descendenta, dupa care fantele acestora se vor inclina asigurand propulsia necesara in timpul zborului.

Deplasarea la nivelul solului se va face prin directionarea fantelor de aer spre spate sau fata, in functie de sensul de mers dorit.

Manevrabilitatea aeriana se va realiza precum la un elicopter, se va inclina partea din fata daca sensul de mers este inainte si se va roti spre dreapta sau stanga pentru schimbarea directiei.

Ca prag al nivelului de zbor, cercetatorii indica altitudini in jur de 1.700 de metri, motivand ca, atingerea unei altitudini superioare ar creste in mod semnificativ energia consumata.

Autovolantor este dotat cu un sistem hibrid special de propulsie care poate dezvolta 800 CP. Viteza maxima ce poate fi atinsa de masina este de 160 km/h la sol si 240 km/h in aer.

In momentul de fata se estimeaza gradul de fezabilitate al proiectului prin testarea diferitelor modele in tunelul de vant.

Pretul estimat se invarte undeva in jurul sumei de 630.000 de euro. S-ar putea comenta deloc prohibitiv pentru piata romaneasca.
www.telegraph.co.uk

×
Subiecte în articol: lumea