x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Matusa lul Barack Obama locuieste ilegal in SUA

Matusa lul Barack Obama locuieste ilegal in SUA

02 Noi 2008   •   00:00

Candidatul democrat in cursa pentru Casa Alba, Barack Obama, a declarat ca nu avea cunostiinta despre faptul matusa sa, originara din Kenya locuieste ilegal in SUA si ca legea trebuie aplicata si in acest caz.



Zeituni Onyango, sora vitrega a tatalui lui Barack Obama, locuieste in Boston. Ei i-a fost refuzat statutul de azilant, pe care l-a solicitat in urma cu patru ani si i-a fost pus in vedere, de catre Biroul de Imigrari sa paraseasca SUA.

Onyango, in varsta de 56 de ani, face parte din numeroasa ramura familiala din partea tatalui lui Obama, persoane care nici macar nu-l cunosc pe senator. Tatal acestuia l-a parasit atunci cand avea 2 ani, retragandu-se in Kenya, unde, in urma altor  trei mariaje, a mai avut 6 copii. El a murit in 1982, in urma unui accident rutier.

Obama a fost crescut de bunicii din partea mamei, in Hawai. Si-a intalnit pentru prima oara rudele din partea tatalui in urma cu 20 de ani cand a calatorit in Africa. In memoriile sale de calatorie se refera la Onyango, ca "Matusa Zeituni, descriind-o drept o femeie foarte mandra.

Stuff-ul de campanie electorala a lui Obama a declarat ca senatorul nu a avut cunostiinta despre situatia rezidentei lui Onyango si ca in mod evident legea este cale ce trebuie urmata si in acest caz.

Un consilier al cotracandidatului sau, John McCain, a refuzat sa comenteze evenimentul, declarand ca este o problema de familie.

Avand in vedere faptul ca legea federata a alegerilor interzice strainilor sa faca donatii politice, echipa de campanie a lui Obama a anuntat ca a returnat cei 260 de dolari, contributia lui Onyango la fondurile electorale ale candidatului democrat.

Cazul lui Onyango nu este singular in SUA, expertii estimeaza ca s-ar gasi peste 10 milioane de persoane rezidente ilegal pe teritoriul american.
www.telegraph.co.uk

×
Subiecte în articol: obama lumea