x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Meniu cu carne de om

Meniu cu carne de om

de Irina Cristea    |    27 Aug 2010   •   00:00
Meniu cu carne de om

"A mânca înseamnă mai mult decât a-ţi potoli foamea" sună un proverb al unui trib din jungla amazoniană. Iar un restaurant ce urmează să se deschidă la Berlin vrea să ilustreze zicala, oferindu-le clienţilor ceva cu totul deosebit - specialităţi canibale.



Cel puţin asta susţine patronul localului, în vreme ce lideri politici germani speră că totul este o glumă proastă care "îmbracă" o campanie publicitară agresivă.

Presa spaniolă şi germană relatează pe larg despre restaurantul "Filmé", a cărui deschidere este anunţată pentru data de 8 septembrie în capitala Germaniei.
Localul este patronat de un brazilian care vrea să le propună germanilor formele îmbietoare sub care îşi pot cunoaşte semenii: cu sos, la grătar, la cuptor, cu diverse garnituri. Preparatele din carne de om sunt pregătite după reţete wari, specifice populaţiei native din regiunea braziliană Rondônia, din jungla amazoniană. "Servirea mesei este un act prin care puterea şi spiritul creaturii consumate trec la cel care o mănâncă", se arată pe prima pagină a site-ului "Filmé". Momentan, restaurantul în curs de deschidere se confruntă cu două probleme: protestele de care are parte şi lipsa materiei prime. Motiv pentru care se caută persoane dispuse să-şi ofere diverse părţi ale corpului în scopul desfătării papilelor gustative ale viitorilor clienţi. "După un control medical amănunţit, dumneavoastră decideţi care parte a corpului sunteţi dispus să o donaţi", se arată pe site-ul restaurantului. Posibilii candidaţi au la dispoziţie un formular unde trebuie să răspundă la diverse întrebări legate de istoricul medical, de obiceiurile zilnice (consum de ţigări, de alcool, de droguri) şi de indici precum greutatea sau înălţimea.

Fie acest caz o găselniţă de marketing sau un fapt real, cert este că Germania a cunsocut în ultimii ani tot felul de poveşti legate de canibalism. În decembrie 2002, Armin Meiwes a fost arestat pentru că s-a ospătat din trupul unui bărbat racolat de pe internet. Victima nu doar că s-a pus de bunăvoie la dispoziţia preferinţelor culinare controversate ale lui Meiwes, ci s-a şi servit, împreună cu "călăul" său, dintr-o friptură făcută din propriul penis, după cum relatau, la acea vreme, ziarele germane.

Un alt caz celebru, petrecut în urmă cu trei ani, este cel al lui Robert Ackermann. La 19 ani, cetăţeanul german care se pripăşise pe străzile din Viena a omorât şi a "consumat" un "coleg" din adăpostul public unde trăiau.

×
Subiecte în articol: externe