x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun “Mereu înainte!”

“Mereu înainte!”

de Gabriela Boeriu    |    13 Iun 2008   •   00:00

Actorul Marius Bodochi s-a făcut “vinovat” de “incendierea” atmosferei la TVR 2, prin emisiunea al cărei prezentator este: “Gaz pe Folk”.

Actorul Marius Bodochi s-a făcut “vinovat” de “incendierea” atmosferei la TVR 2, prin emisiunea al cărei prezentator este: “Gaz pe Folk”. O premieră în cariera sa de succes, întrucît, potrivit acestuia, niciodată n-a făcut altceva ce nu e legat de actorie. “Am luat-o ca pe o joacă. Îmi place să văd trăirile concurenţilor care cîntă cu vedetele preferate. Unii se emoţio­nea­ză foarte tare”, ne-a mărturisit actorul. Chiar dacă, în ultima vreme, televi­ziunea i s-a cuibărit în inimă, teatrul rămîne pe primul loc în viaţa sa:

“Nu se compară cu nimic încărcătura emo­ţională pe care mi-o dă publicul atunci cînd sînt pe scenă”.


APROPO DE TEATRU.
Marius Bo­do­chi lucrează acum cu un regizor tî­năr şi talentat, Marcel Ţop, care a fă­cut un scenariu la Teatrul Naţional du­pă Shakespeare – “Shakespeare Night” (Noaptea Shakespeare). “Este alcătuit din mai multe fragmente din piesele lui Shakespeare avînd ca temă noaptea. Un spectacol frumos, inedit. Distribuţia este foarte bună, cu actori de pri­­mă mînă: Maia Morgenstern, Claudiu Bleonţ, Răzvan Oprea, Marius Manole”, ne-a declarat Bodochi. Un alt proiect al acto­ru­lui în colaborare cu Marcel Ţop este “Amadeus”, după Pe­ter Scheffer, la Opera Naţio­na­lă Bucu­reşti. “Un proiect pe cît de incitant, pe atît de riscant”, a adăugat Bodochi. În afară de rolul lui Mozart, interpretat de Răzvan O­prea, actorul le va da viaţă tuturor celorlalte personaje ale piesei.


PL
ĂCEREA DE A JUCA... Poţi să-ţi dai sea­ma de asta după ce îl vezi şi auzi vorbind. Alfredo în “Regina-Mamă” sau Tony din “Cla­nu’ Sprînceană”, Bodochi nu crede că vreun rol anume strică imagi­nea unui actor, aşa cum spun mulţi. “Întotdeauna am încercat să iau rolul pe care îl primesc ca pe unul ideal şi să-l fac aşa cum îl visez. În fiecare om, ca şi în fiecare personaj, există găuri negre, există lumină. Trebuie să-i găseşti motivaţiile pentru care face un lucru considerat rău din exterior şi să-l interpretezi oricum ar fi el, bun sau rău, cu credinţă. Chiar şi cineva foarte pozitiv, pe care toată lumea îl vede cu ochi buni, ascunde ceva negativ, iar eu vreau să arăt această latură, oricît ar fi ea de mică”.

Cît despre admiraţia pe care o poartă colegilor sau regizorilor cu care a colaborat foarte bine şi cu care speră să mai colaboreze, actorul ne-a dezvă­luit cîteva nume de artişti pe care îi îndrăgeşte nespus: “M-a marcat foarte mult lucrul cu regizorii Victor Ioan Frunză, Mihai Mănuţiu sau Ale­xan­dru Hausvater. Apoi mai sînt actorii extraordinari cu care am lucrat de-­a lungul timpului: Olga Tu­do­ra­che, Silvia Ghelan de la Tea­trul Naţional din Cluj, Mir­cea Al­bu­lescu, Florina Cercel, Ovi­diu Iuliu Moldo­van, Adrian Pintea, Marcel Iureş”.

Ce îi sfătuieşte pe ti­ne­rii actori, şi nu numai... “Pe tineri i-aş sfătui să nu privească niciodată înapoi. Să privească înainte. Lumina de acolo vine. Nu con­tea­ză ce-am făcut ieri. Ieri poate am avut un spectacol foar­te bun. Contează ce fac eu acum. Nu pot să zic: «Ieri am fost foarte bun». Trebuie să priveşti mereu înainte şi să încerci să faci lucurile aşa cum îţi dictează sufletul şi mintea la momentul respectiv.”


PREMIANŢI. Vineri seară, telespectatorii pot urmări ultima ediţie a emisiunii “Gaz pe Folk”. Dacă vor să-i revadă pe pre­­mianţi, îi sfătuim să vină la Folk You, eveniment organizat de Jurnalul Naţional, ce va avea loc la începutul lunii august.

“Sîntem încă un popor să­rac, dar televiziunea ajută la crearea unei imagini. Oamenii te văd la tele­vizor, şi în felul acesta îi inciţi să vşi la teatru”

 

×
Subiecte în articol: vedete