x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Migraţia şi atacurile cibernetice, ameninţări la adresa securităţii Marii Britanii

Migraţia şi atacurile cibernetice, ameninţări la adresa securităţii Marii Britanii

17 Noi 2008   •   00:00

Migraţia şi atacurile cibernetice, pandemiile, încălzirea globală sau deficitul de energie devin ameninţări tot mai importante la adresa Marii Britanii, a avertizat fostul ministrul de Interne britanic John Reid, citat de Daily Telegraph, în ediţia electronică de luni.



Reid, în prezent deputat, se va retrage din Camera Comunelor la viitoarele alegeri generale şi intenţionează să înfiinţeze un institut de analiză, care va evalua ameninţările pe termen lung la adresa securităţii Marii Britanii şi a altor ţări.

El a apreciat că migraţia internaţională a devenit o ameninţare la adresa Marii Britanii după încheierea Războiului Rece, la începutul anilor '90.

"Principala caracteristică a lumii căreia trebuie să-i facem faţă este mobilitatea. Cu 40 de ani în urmă, Războiul Rece însemna că graniţele erau inviolabile, grupurile extremiste religioase şi etnice erau suprimate, nu exista Internet, iar călătoriile erau dificile. Acum avem o lume complet mobilă, astfel încât problema migraţiei de masă, a criminalităţii internaţionale şi a terorismului internaţional sunt mult mai serioase decât erau înainte", a afirmat Reid.

El a adăugat că situaţiile de urgenţă la nivel naţional nu mai sunt evenimente singulare. "De fapt, crizele se petrec mult mai des decât crede lumea, sunt mult mai multe decât se crede şi devin tot mai regulate", a avertizat fostul ministru britanic de Interne.

Reid a afirmat că în prezent printre ameninţări se numără atacurile informatice, pandemiile, încălzirea globală sau deficitul de energie. În plus, oamenii politici sunt obligaţi să ia decizii esenţiale în condiţii de "presiune uriaşă", alimentată de canalele de ştiri şi de Internet.
Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea