x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Mihaela Rădulescu, despre regreteşi împliniri

Mihaela Rădulescu, despre regreteşi împliniri

de Oana-Maria Baltoc    |    30 Dec 2008   •   00:00

Mihaela Rădulescu lasă în urmă un an plin, fie că este vorba despre viaţa profesiona­lă sau de cea perso­nală. Dincolo de zecile de rânduri scrise despre ea sau despre cei dragi ei în paginile ziarelor, “diva”, aşa cum se autointitulează ironic vedeta Antenei 1, nu a încercat să pară niciodată altceva decât este, cu riscul de a fi blamată de o parte a publicului.



“Sunt atâţia şi atâtea care joacă roluri penibile, de îngeraşi, de mo-ralişti, de judecători supremi şi de zâne bune, încât păcălesc des­tul de uşor prostimea. Un om deştept ştie imediat cine cântă, se poartă, zâmbeşte şi gândeşte fals. N-am încercat niciodată să par altceva decât sunt, dar mi-am respectat mereu cadrul în care se în­tâmplă să-mi fac meseria – cel public. Într-o vitrină socială n-ai cum să te porţi decât exemplar, nimeni – şi mă refer desi­gur la oamenii responsabili - nu vrea să-şi demonstreze realele defecte, toţi ne străduim să fim mai buni, mai frumoşi, mai haioşi. Unora ne şi iese”, motivează Mihaela refuzul de a interpreta personaje total rupte de realitate. În aceeaşi idee, prezentatoarea “Duminicii în familie” mărturiseşte că în afara emisiunii pe care o gândeşte în cel mai mic amănunt, nu provoacă evenimente sau întâmplări, “doar reacţionez, ca tot omul, la ele”.  

ÎNCĂ O CARTE ÎN 2009. Mereu aflată în căutarea provocărilor, Mihaela abia aşteaptă să mai escaladeze nişte “munţi”, iar anul 2009 îi stă la dispoziţie. În televiziune încă nu se pune pro­blema unui nou format, chiar dacă Răduleasca este mereu pregătită de start: “Abia aştept să mă apuc de un proiect nou, dar audienţele spectaculoase pe care le tot face «Duminica în familie» nu mă lasă, suntem prea buni la asta ca să ne apucăm de altceva. Nu încă...”.  În schimb, anul care vine vom avea parte de un alt roman semnat Mihaela Ră­dulescu, după succesul la public pe care l-a avut primul ei vo­lum, intitulat “Despre lu­cru­rile simple”. “Am încercat să lan­sez cea de-a doua carte îna­inte de sărbători, e gata, dar am avut mult prea multe înregistrări, fil­mări, evenimente personale şi ca­rita­bile... Mă întorc din va­canţă şi o să mă ocup de lansare, prea mă întreabă toată lumea de cartea a doua, prea s-a vândut neaşteptat de bine prima.”  

POLIŢE DE PLĂTIT. Era firesc ca la sfârşit de an să o întrebăm pe Mihaela dacă regretă ceva din tot ce i s-a întâmplat în cele 365 de zile care au trecut. “Regret că n-am avut timp să mă duc personal în fiecare redacţie de mâncatori de ra...at şi să-i privesc în ochi pe toţi cei care s-au trezit vorbind sau scriind despre viaţa mea fără pic de respect, fără pic de conduită profesională sau morală. N-am crezut că există atâta jigodism, n-am crezut că toate pramatiile, toate prostituatele, toţi frustraţii şi toţi cretinii s-au răspândit printre atâtea redacţii de ziare, reviste şi televiziune şi că de la ei aşteaptă lumea, pe bani, desigur, să fie informaţi, să afle «adevăruri». N-am crezut că tabloide cu pretenţii vor încălca toate regulile şi-mi vor pune ghi­limele la ceva ce n-am spus niciodată, la ceva ce n-aş vorbi public niciodată – des­pre cum fac sau cum îmi place sexul... Mai josnic şi mai vulgar de-atât nu se poate... Îi voi da însă în judeca­tă până la ulti­mul şi voi continua maratonul drepturilor la re­plică, până se vor po­toli sau pâ­nă vor re­nunţa cititorii să le mai cumpere mizeria de publicaţie. Am drepturi legale, ca orice cetă­ţean al acestei ţări şi nu-mi place să asist la spectacolul infamiei, al atacurilor murda­re asupra copilului meu şi chiar asupra mea.” Mihaela nu a regretat însă nici un moment, în ciuda scandalului iscat, campania anti-fumat în care s-a implicat. “Sunt mândră de rezultatele spectacu­loase ale campaniei anti-fumat – de la numărul celor care au sunat la cabinetele de specialitate, până la toţi cei din jurul meu care s-au lăsat, de gura şi de campania mea, de fumat.”  

AR SPUNE IAR “DA”! S-a vorbit mult şi despre trecerea Mihaelei Rădulescu la religia mozaică. Mai au loc în casa ei frumoasele tradiţii cu care a copilărit ? “Nu numai că n-am renunţat, dar cred atât de tare în deschidere, în acceptare, în libertatea de expresie, chiar şi religioasă, încât ţin toate săr­bătorile, din toate religiile pe care le am în fami­lia mea şi îmi educ fiul în acelaşi spi­rit.” Sătulă de câte s-au spus despre relaţia pe care o are cu Dani, Mihaelei nu-i prea dă ghes inima să le ureze “binevoitorilor” nici măcar să le vină mintea la cap: “Dacă-s atât de cretini încât să mă arate cu degetul pentru asta, n-au ne­voie de urări, că nici nu le înţeleg, nici nu le merită.” Şi, da, în ciu­da celor care se minunează că a bifat trei divorţuri până la 39 de ani, nu s-ar teme să facă pasul spre un al patrulea ma­riaj. Dincolo de tot ceea ce s-a întâmplat în viaţa ei, Mihaela este fericită că la sfârşit de an 2008 poate să spună “am tot  ce-mi doresc şi fami­liei mele îi voi da mereu toată iubirea mea” şi să vă ureze “Sărbători fericite, linişte şi dragoste!”


Dedicaţie pentru Zână

 Mihaela Rădulescu a reuşit întotdeauna să facă haz de “istoricul război” cu Andreea Marin. La fel s-a întâmplat şi în emisiunea specială “Crăciun în familie” pe care a prezentat-o la Antena 1, când manelistul Sorinel Puştiul a anunţat-o că va cânta o manea compusă special pentru ea. Numai că în încercarea de a-i face gazdei un compliment a numit-o, fără să realizeze gluma pe care a scos-o pe gură, “cea mai tare zână”.  Şi pentru că ştim cu toţii că apelativul de zână îi aparţine Andreei Marin, Mihaela Rădulescu a dres confuzia spunând: “Eu nu sunt zână! Sunt divă! Şi, pentru că este Crăciunul, cred că merită să îi urăm Zânei, Crăciun feri­cit şi toate cele bune!” Astfel, dedicaţia lui Sorinel, care sună cam aşa – “Hai, zâna mea, că mă fac iar supărat/ De buzele tale să fiu sărutat/ Mă fac pentru că mă supăr din orice/ Doar să-ţi sărut buzele!” –  s-a îndreptat către zâna de drept.

×
Subiecte în articol: mihaela n-am cover story