x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Mileniul romanesc

Mileniul romanesc

de Sebastian S. Eduard    |    19 Mai 2006   •   00:00
Mileniul romanesc
CARTE
1.000 de ani de istorie in imagini Va place istoria? Dar fotografia? Acum le aveti pe amandoua, intr-un volum-eveniment: Mileniul romanesc - 1.000 de ani de istorie in imagini, avand o prefata de Virgil Candea si texte de Georgeta Filitti si Dorin Matei, editat de Litera Internation in colaborare cu Fundatia Culturala "Magazin istoric".

SINTEZA. Aflat la granita dintre monografia istorica si albumul de arta, volumul prezinta cititorilor o sinteza asupra evolutiei culturii si spiritualitatii romanesti, intr-o bogata reprezentare iconografica, insotita de legende concise. Intr-o lume grabita, "Mileniul romanesc" e o istorie originala in imagini. Acestea ilustreaza scenografia si chipul personajelor din principalele episoade ale cartilor clasice de istorie. Este, in acelasi timp, si o carte de vizita ce prezinta istoria romanilor intr-o formula sintetica si atractiva pentru cei mai putin familiarizati cu ea.

ORIGINAL. Este o lucrare originala in peisajul editorial romanesc, care apeleaza la o iconografie in mare masura inedita, apartinand bogatei arhive a revistei Magazin istoric. Capitolele introductive pentru marile epoci si fenomene istorice, hartile si tabelele sinoptice intregesc un proiect editorial unic in Romania, ce cuprinde aproximativ 1.000 de pagini cu ilustratii color.

Semnale Editoriale

Cu ochii larg inchisi

EDITURA TREI. Contemporan cu Sigmund Freud, scriitorul austriac Arthur Schnitzler a scris mai multe carti de inspiratie psihanalitica, dand astfel o forma literara si atractiva abordarilor teoretice ale sexualitatii. Filmul, probabil, l-ati vazut. "Cu ochii larg inchisi" este odiseea senzuala a unui cuplu new-york-ez, bogat, fermecator si aparent solid. Romanul incepe cu dezvaluirea fanteziilor celor doi soti si aluneca in experimentarea unor jocuri erotice nebunesti, ce sfarsesc in exces hedonist si orgii periculoase. Cartea i-a inspirat lui Kubrick ultimul sau film. Prin suspansul si maiestria sa - rolurile principale sunt interpretate de Tom Cruise si Nicole Kidman - acesta a avut un enorm succes, fiind catagolat drept cea mai controversata pelicula a ultimilor zece ani.

Poveste despre Troica

EDITURA PARALELA 45. Poveste despre Troica este istoria unei comisii cu adevarat "de poveste", a carei menire este sa recunoasca si sa certifice existenta fenomenelor inexplicabile. Intalnirea cu extraterestrul Constantin cu un paduche, care e mare orator si cu alte asemenea fenomene, evident necunoscute stiintei, ii lasa imperturbabili pe cei trei membri ai comisiei, pentru care tot ce e inexplicabil este, fara umbra de indoiala, perfect explicabil si tot ce e perfect explicabil li se pare de neinteles... O satira la adresa birocratiei, la adresa functionarilor tipicari, un roman cu iz kafkian, indulcit insa cu logica amuzanta a lui Alice in Tara Minunilor.

Sus, deasupra lumii

EDITURA HUMANITAS. Un peisaj exotic, un cuplu de turisti americani, care par la fel cu toti ceilalti, si, intr-un hotel, un tanar cu infatisare placuta. Si totusi, ceea ce incepuse ca simpla calatorie de placere se transforma incetul cu incetul intr-un joc periculos de-a soarecele si pisica. Autorul este un maestru al tensiunii, fiecare fraza e la locul ei, iar intre ce se vede si ce se simte nu e niciodata pace. Minutele incep sa fie apasatoare.

N.P

EDITURA RAO. O autoare cu un nume insolit, care, cu siguranta, atrage atentia de la bun inceput. Un roman feng shui scris simplu si poetic, o poveste atat de tulburatoare, incat ai impresia ca te afli intr-o camera aproape goala, tragand cu urechea la cele doua sau trei voci care discuta despre viata. Despre viata si moarte. Despre viata si despre o carte ce pare sa aduca moartea, odata cu nasterea ei, celor care vor sa o traduca. Iar moartea devine propria lor optiune, intr-o lume aflata sub semnul incestului, lesbianismului, dar si al dragostei si religiei…
×