x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Militanţii pakistanzi au capturat vehicule şi alimente destinate forţelor din Afganistan

Militanţii pakistanzi au capturat vehicule şi alimente destinate forţelor din Afganistan

11 Noi 2008   •   00:00

Militanţii pakistanezi au deturnat 12 camioane militare care transportau două blindate şi alimente pentru forţele multinaţionale din Afganistan, 26 de persoane fiind capturate, au anunţat oficialii, relatează BBC News Online.



Camioanele transportau două vehicule blindate de tip Humvee şi alimente. Maşinile au fost deturnate luni, în timp ce călătoreau prin trecătoarea Khyber. Ulterior, camioanele au fost abandonate.

Nu există vreun indiciu despre cele 26 de persoane care au fost capturate. Drumul este o rută importantă pentru transporturile cu ajutoare destinate forţelor americane şi occidentale, care luptă împotriva talibanilor din ţara vecină, Afganistan.

"Containerele au fost abandonate (...) într-o zonă muntoasă. Sunt goale", a spus un oficial local din Khyber, din zona tribală. Oficialii au declarat că au sporit măsurile de securitate în zonă şi au mărit numărul punctelor de control. Potrivit oficialilor, aproximativ 60 de bărbaţi mascaţi şi înarmaţi au capturat camioanele, autorităţile pakistaneze atribuind acest atac militanţilor loiali comandantului taliban Baitullah Mehsud.

Potrivit BBC, numărul capturilor de acest tip este în creştere în Khyber, în special vizând camioane şi transporturi către Afganistan. Securitatea în zona drumului care face legătura cu graniţa cu Afganistanul s-a deteriorat în acest an, soldaţii efectuând frecvent atacuri în regiunea Khyber, pentru a-i alunga pe militanţi din apropiere de Peshawar, principalul oraş din nord-vest.
Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea