x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Mircea Geoană: Traian Băsescu e lipsit de bun simţ. Sfidează toţi românii

Mircea Geoană: Traian Băsescu e lipsit de bun simţ. Sfidează toţi românii

de Ovidiu Ciutescu    |    21 Ian 2008   •   00:00
Mircea Geoană: Traian Băsescu e lipsit de bun simţ. Sfidează toţi românii

11:35 • Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat luni, la începutut şedinţei BPN că este o sfidare la adresa bunului simţ al românilor ca din lista de miniştri cercetaţi să lipsească reprezentanţi ai PD-L şi ai grupurilor apropiate de Cotroceni, o idee pe care au avansat-o şi liberalii cu o zi în urmă.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat luni, la începutut şedinţei BPN că este o sfidare la adresa bunului simţ al românilor ca din lista de miniştri cercetaţi să lipsească reprezentanţi ai PD-L şi ai grupurilor apropiate de Cotroceni, o idee pe care au avansat-o şi liberalii cu o zi în urmă.

MUMĂ ŞI CIUMĂ. "Este o sfidare la adresa bunului-simţ al românilor ca din lista lui Traian Băsescu să lipsească reprezentanţi ai PD, PD-L şi ai grupurilor apropiate Palatului Cotroceni", a afirmat liderul social-democrat la începutul şedinţei conducerii centrale a PSD. Geoană a mai opinat că este evident că premierul şi preşedintele "au luat justiţia ostatică" şi le-a cerut colegilor săi să aibă "o atitudine fermă şi clară", să reacţioneze cu mai multă fermitate în acest "joc de putere" care se dă între cele două Palate, pe terenul justiţiei. Mircea Geoană a adăugat că o altă temă a discuţiilor de luni va fi pregătirea Consiliului Naţional, stabilirea criteriilor pentru candidaţii la alegerile locale şi găsirea unor modalităţi prin care cetăţenii să fie consultaţi cu privire la oferta electorală. Şi liberalii au criticat duminică faptul că de pe lista de opt miniştri urmăriţi se găsesc doar reprezentanţi PNL. Ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu, s-a întrebat dacă este "întâmplător" faptul că între cele opt dosare în discuţie nici unul nu aparţine vreunui membru al PD-L, întrebare pe care i-a adresat-o şi şefului statului.

ANCHETAŢI. Preşedintele Traian Băsescu l-a atenţionat duminică pe ministrul interimar al Justiţiei, Teodor Meleşcanu, că se va face vinovat de abuz în serviciu dacă va continua să nu trimită către Parchet şi DNA avizele de urmărire ale celor opt miniştri. Meleşcanu a trimis de două ori înapoi documentaţia primită de la Cotroceni care a însoţit cele opt avize, solicitând dosarele originale. Preşedinţia a precizat însă că nici şeful statului, nici ministrul justiţiei, nici măcar procurorii şefi sau procurorul general nu au accesul la dosarul cauzei de la procuror. Preşedinţia primeşte doar referatul de la procurorul general prin care se argumentează necesitatea cercetării ministrului în cauză. Potrivit unui comunicat al Preşedinţiei publicat miercuru demnitarii pentru care Traian Băsescu a dat aviz favorabil pentru urmărirea penală sunt: Adrian Năstase, fost prim-ministru al României, Miron Tudor Mitrea, fost ministru al lucrărilor publice, transporturilor şi locuinţei, Tudor Alexandru Chiuariu, fost ministru al justiţiei, Zsolt Nagy, fost ministru al comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei, Victor Babiuc, fost ministru al apărării naţionale, Nicolae Paul Anton Păcuraru, ministrul muncii, familiei şi egalităţii de şanse, Ioan Codruţ Şereş, fost ministru al economiei şi comerţului, Decebal Traian Remeş, fost ministru al agriculturii şi dezvoltării rurale. Dintre aceştia trei provin din PNL, doi sunt membri PSD, unul fost membru PD, unul de la UDMR şi un reprezentant al PC.

×
Subiecte în articol: magazin