x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Mirela Vaşadi iubeşte muntele

Mirela Vaşadi iubeşte muntele

06 Iul 2007   •   00:00

Mă fascinează avioanele, am zburat de căteva ori cu planorul, insă mi-ar fi plăcut şi mai mult să le construiesc. De fapt, admir tot ceea ce ţine de inginerie, de tehnică. Umaniştii extremişti ar trebui să conştientizeze că, dacă nu ar fi existat inginerii, ei nu ar fi ieşit mai departe de gura peşterii.

Mirela Vaşadi (Realitatea TV): "Acolo (in munţi) poţi să faci pace cu tine..."

  • Iţi plac avioanele. Ce ai da la schimb pentru un avion (un alt obiect)?

Mă fascinează avioanele, am zburat de căteva ori cu planorul, insă mi-ar fi plăcut şi mai mult să le construiesc. De fapt, admir tot ceea ce ţine de inginerie, de tehnică. Umaniştii extremişti ar trebui să conştientizeze că, dacă nu ar fi existat inginerii, ei nu ar fi ieşit mai departe de gura peşterii. Le-ar fi fost dificil să plece şi la vănătoare pentru a supravieţui. Ce aş putea da la schimb pentru un avion? Doar o vorbă bună. Nu deţin obiecte atăt de valoroase pentru un asemenea schimb. Dar eu nu vreau avion. Mă mulţumesc lucrurile pe care le am acum. Vreau să investesc in educaţia mea şi să-mi dezvolt latura spirituală.

  • Ce faci in timpul liber?

Merg pe munte. Nu doar pănă unde ajunge maşina şi incălţată cu sandale sau pantofi de sport, din pănză. Ci cu rucsac, bocanci, poate o căciulă, lanternă şi coardă, aparatul foto - pentru cei care nu cred - şi ceva pulovere. Că era frig şi zăpadă in Făgăraş acum căteva săptămăni. Dar am făcut trasee fantastice. Acolo sus poţi simţi adevărata relaxare şi inveţi să respecţi natura. In urcuş nu există competiţie, decăt cu propriile-ţi puteri, cu limitele fizice impuse de tine.

Pe vărful unui munte nu faci paradă cu noile achiziţii in materie de modă şi bijuterii, nu-ţi etalezi cea mai nouă coafură lansată de "hair stylist", n-ai vreme s-o bărfeşti pe noua colegă sau să-l injuri pe şeful cel urăcios şi nici să fii invidios pe cel care şi-a cumpărat ultimul model de maşină plină de fiţe. In vărf e linişte. Auzi doar respiraţia ta grea, inima aflată intr-o cursă de viteză şi văntul, tulburat uneori de prezenţa ta. Acolo, niciodată nu vor cănta manele şi nu vei fi deranjat de muzica isterică din discoteci. Mă rog, cluburi, cum se numesc mai nou. Pe munte, foarte sus, poţi să faci pace cu tine, dar şi cu cei din jur.

  • Care-i primul lucru la care te găndeşti dimineaţa, imediat ce te trezeşti?

In ce zi sunt, dacă e weekend şi trebuie să merg la serviciu. Apoi, chiar dacă lucrez sau nu, nu renunţ la ritualul cafelei pregătite in "french press". Obligatoriu fierbinte şi aromată. Abia după ce a fost savurată urmează al doilea gănd.

  • Ce porţi intotdeauna la tine?

Lucruri puţine. O iconiţă sau rozar, mai mereu. In rest, cele trebuincioase comunicării şi accesului in maşină, locuinţă, studio. Dar niciodată farduri. M-am săturat de prezenţa lor masivă pe faţa mea de atăţia ani, incăt nu vreau să le mai văd decăt pe măsuţa de la serviciu. Uneori, un parfum.

×
Subiecte în articol: vedete