x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Mistere din spaţiu

Mistere din spaţiu

07 Dec 2007   •   00:00

Sămbătă seară, de la ora 21:00, National Geographic Channel ne propune o călătorie fascinantă in spaţiu alături de comete şi forme extraterestre.

Noi forme de viaţă supravieţuiesc in cele mai dure medii

Sămbătă seară, de la ora 21:00, National Geographic Channel ne propune o călătorie fascinantă in spaţiu alături de comete şi forme extraterestre.

Documentarul "Cometele - ţinta Pămănt" studiază indeaproape experimentele efectuate de cercetători in efortul de a descoperi modul cum a evoluat Universul şi dacă aceşti ucigaşi globali - cometele - se indreaptă intr-adevăr spre noi.

FORME DE VIAŢa. In "Safari extraterestru" vom fi purtaţi in lumea high-tech a SETI - Programul de Căutare a Inteligenţei Extraterestre - , unde astronomii, astrofizicienii şi astrobiologii caută noi forme de viaţă in indepărtatul spaţiu, dar şi mult mai aproape de casă. Examinănd organisme care pot supravieţui in cele mai dure medii pe Planeta-Mamă, de la frig extrem la radiaţii inalte, cercetătorii obţin o imagine mult mai clară asupra tipurilor de organisme care ar putea locui pe alte planete din sistemul nostru solar.

Info

Naşterea unui vehicul de curse. Povestea adevărată a unui om şi a echipei sale de ingineri nonconformişti, reuniţi din intreaga lume, care şi-au propus să construiască o motocicletă cum nu mai există alta.

Medicina tradiţională in China. Secreţiile unei broaşte răioase sunt folosite ca să ajute copiii să digere, cozile de şopărle sunt folosite ca să vindece astmul sau impotenţa, lipitorile combat oboseala. Iată căteva exemple din "farmacia" tradiţională chinezească.

Cursa pentru libertate. Povestea a doi pui de ghepard rămaşi orfani, Sambu şi Toki, şi a misiunii de transformare a lor din două pisicuţe blănde, adorabile in vănători puternici şi indrăzneţi, capabili să se descurce singuri in sălbăticie.

Marie Curie. Maria Sklodowska-Curie a fost o savantă de origine poloneză stabilită in Franţa, dublu laureată a Premiului Nobel. A fost prima femeie care a primit un premiu Nobel şi singurul savant care a primit două premii Nobel in două domenii ştiinţifice diferite (fizică şi chimie).

Rubrică realizată de Adriana V. Păduraru

×
Subiecte în articol: documentar