x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun MIX ŢOPÂRLĂNESC - Kitsch cu sclipici, dar fără lipici

MIX ŢOPÂRLĂNESC - Kitsch cu sclipici, dar fără lipici

de Anca Stanescu    |    27 Sep 2008   •   00:00
MIX ŢOPÂRLĂNESC - Kitsch cu sclipici, dar fără lipici

Ţoapa nu-i ţoapă îndeajuns până când nu-şi adăposteşte mediocritatea în cele mai kitschoase haine cu putinţă. Pe care, atenţie!, le consideră a fi ultimul răcnet din jungla modei. Doar d’aia îşi petrece week-end-urile, dimineţile, după-amiezile şi serile colindând mall-urile şi magazinele de fiţe.



Ţoapa nu-i ţoapă îndeajuns până când nu-şi adăposteşte mediocritatea în cele mai kitschoase haine cu putinţă. Pe care, atenţie!, le consideră a fi ultimul răcnet din jungla modei. Doar d’aia îşi petrece week-end-urile, dimineţile, după-amiezile şi serile colindând mall-urile şi magazinele de fiţe.

Proiectându-se printre rândurile de haine, mâi­ni­le ei cu unghii lustruite franţuzeşte pipăie stofe, lungesc mâneci, apreciază lungimi de poale şi cântăresc etichete. Apoi, într-un final orgasmic, madame îşi dă voie degetelor să tasteze cu ­pa­timă codul cardului generos al iubitului, căci nu are nimeni buzunarele atât de largi, încât să cuprindă mălai cash. Odată îndesate în pungi de firmă, odată aşezate în  garderobele încăpătoare, odată oglindite în vitrinele de Dorobanţi, dungile, bulinele, strasurile şi "asorte-urile" devin  drapele cu care vedeta defilează prin "soţietate". Nici cu subsemnatul n-ar putea da atât de bine şi de repede precum îşi ridică poalele, fâlfâie mânecile, scutură gulerele sau zornăie lanţurile zgomotoase de la gât. Atunci şi doar atunci simte ţoapa că-şi pune am­prenta definitivă şi unică asupra a tot ceea ce există în jur.

Circuitul hainelor pe la paranghelii

Miţa Baston are un nume modern: Andreea Bănică, cea care a aşteptat 15 ani să păşească spre altar. A făcut-o cuprinsă de emoţie, dar şi de o rochie ultrascurtă, cu o pălărioară care i s-a urcat la cap mai ceva ca teama că va rămâne fată bătrână. Căsătoria a fost un prilej de a defila prin societate extrem de îmbrăcată, pentru că ochi de ochiul nostru n-a
văzu­t-o în vreo bluză ori rochie care să-i "protejeze" sânii. Ba, mai mult, la un raid filmat prin garderoba sa a devenit clar că toate ţoalele i se sfârşesc cu mult înainte de genunchi şi de coate.

Într-o aripă

La botezul iubitei şi mult mediatizatei sale odrasle, Mo­nica Columbeanu s-a învăluit într-o rochie trans­pa­rentă, aurie, prevăzută cu o megalomanică eşarfă de mătase asemănătoare unei aripi, cu care i-a zburat minţile consortului, dar şi bunele maniere. Astfel, pof­ticios, cu ochii aburiţi şi plini de ei, Iri s-a înfruptat din tort direct de pe degete.

Lanţuri asortate la ghiuluri

"Uniforma" maneliştilor şi a simpatizanţilor în do­me­niu e simplă: bluze transparente, de regulă cu muş­chi, blugi cu strasuri şi-n picioare adidaşi, ghiulele de ghiuluri asortate zgărzilor ce pornesc de la gât şi li se termină-n taliile burtoase. Dacă vor să pară sportivi, ei fac efortul suprem şi-şi atârnă pe cărnuri bucăţi mari de treninguri, cât mai fistichii şi înzorzonate cu putinţă. Să moară duşmanii lor de căinţă...Câteodată, ca o Mi­nune de eleganţă, o haină din piele cu aspect de mu­şama ne umple ochii. Şi ne vine să ne închinăm, pe motiv de cruci  supradimensionate care odihnesc pe piepturile Salamurilor şi Vijelioşilor de pretutindeni...

La danteluţa transparentă

Tăiată şi lipită, înădită şi înghesuită (în bumbacuri şi-n poliester), Daniela Gyorfi a adunat pe ea toate motivele vestimentare de zâmbit strâmb. Nu te poţi opri, atunci când o priveşti, să nu îţi pui câteva întrebări elementare: a avut suficientă lumină-n casă atunci când s-a îmbrăcat, i-o fi tremurat mâna şi n-a mai reuşit să-şi aşeze cum trebuie hainele pe ea sau a gătit ghiveci şi a confundat felul de haleală cu îmbrăcatulĂ Cu ea se asortează perfect Anda Adam, care îşi aşază laolaltă pe trunchi, picioare, popou şi umeri tot ce găseşte prin dulapuri. Corsete, bustiere, blănuri cu pene, haine despicate pe unde nu te aştepţi, dezvăluind taine prea adânci, picăţele, imitaţii de leopard, hainele care o fac pe Anda îi colcăie pe trup asemenea "supei primordiale" din istoria formării pământului.

Capre cu zorzoane

Au fost odată, pe vremea când nici puricele nu îndrăznea să facă playback, ci îşi lua potcoavele şi vocea la purtăor, nişte ingenue care băteau din gene mai repede decât gândeau. Pe atunci le prindeau bulinele asortate la dunguliţe, însă azi Bambinele sunt mai mult ca perfecte în penibilitatea lor. Dacă se asortează cu ceva pe lumea asta, se potrivesc cu fetele Bordo. Tot două, tot goale de conţinut, răspândite printr-o mare de haine de toate felurile, texturile şi culorile, tapetate cu orice se poate imagina, glazurate ca prăjiturile expirate. Dar, singur, Poponeţ le bate! Din dorinţa de a fi eleganto-extravagant, el şi-a făcut abonament pe viaţă la straie de ţaţă masculină. Stilul nu-i poate fi descris, ci doar urmărit de la distanţă, trecut prin transpiraţii reci şi strivit de pupile mirate. Aşadar, iată ce poate face bărbatul de nici 30 de ani, ieftin, dar cu bani! Şi-am încălecat pe-o mânecă şi v-am spus povestea aşa!

Gaura neagră a ţoalelor

Fiţele vestimentare ale lumii mondene ne zgârie şi cel mai elementar bun simţ. Ne răscolesc ficatul, stomacul, ne întorc pe dos fierea, asemenea căptuşelilor lor încrustate-n Swarovski. Scurtcircuitul produs între intenţia de a impresiona şi rezultatul înţolirii este uriaş. Îmbrăcate ca la sfârşitul lumii, ca şi când ar vrea să ne taie respiraţia înainte de a pătrunde în gaura neagră, vedetele defilează pe scena apariţiilor şi aparenţelor fără inhibiţii sau restricţii. Morala li se zvârcoleşte-n chiloţii tanga, principiile văduvite de consistenţă aleargă năuce prin decolteuri, dar ele zâmbesc, arătându-şi dinţii prespălaţi. Ne oferă privirii posterioare goale, pline sau lăsate, şunci revărsate, inele în burice supradimensionate, coapse cu celulită, coaste scheletice sau colăcei pufoşi. Hainele scurte, strâmte sau insuficiente lasă vederii şi aprecierii toate dotările lor secrete. Din păcate, chiar şi atunci când pielea este fermă, spatele drept, sânii frumos arcuiţi, sau poate mai ales atunci, imaginea vedetei naufragiază jenant, încolăcită pe stâlpii demenţei precoce a simţului estetic şi bruiată de unghiul obtuz al indecenţei.

×
Subiecte în articol: moravuri