x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Moaştele Sfântului Ioan Botezătorul, descoperite în Bulgaria?

Moaştele Sfântului Ioan Botezătorul, descoperite în Bulgaria?

29 Iul 2010   •   00:00

O echipă de arheologi bulgari susţine că, cel mai probabil, a găsit moaştele Sfântului Ioan Botezătorul, informează presa bulgară. Oraşul bulgar Sozopol va deveni al doilea Ierusalim, titrează cotidianul Standart. O echipă condusă de profesorul universitar Kazimir Popkonstantinov a descoperit la 28 iulie o raclă de marmură de la sfârşitul secolului IV - începutul secolului V, care conţine, posibil, moaştele unui mare sfânt.



Popkonstantinov susţine că este vorba de Sfântul Ioan Botezătorul, deoarece racla a fost găsită în altarul bisericii cu hramul înaintemergătorului Domnului Iisus Hristos. Biserica a fost parte dintr-o mănăstire pe insula Sf. Ioan în Marea Neagră, în apropierea oraşului Sozopol.

În Evul Mediu insula şi zona oraşului Sozopol au făcut parte atât din regatul bulgar, cât şi din Imperiul Bizantin, iar Mănăstirea Sfântul Ioan Botezătorul a avut un statut regal şi, respectiv, împărătesc în perioadele în care a fost parte a Imperiului Bizantin, informează Agerpres.

Racla cu moaşte va fi deschisă în următoarele zile în prezenţa unei comisii de experţi, după ceremoniile religioase potrivite pentru asemenea cazuri, a mai spus Kazimir Popkonstantinov. Dacă se adevereşte ipoteza că este vorba de moaştele Sfântului Ioan Botezătorul, oraşul Sozopol va atrage mii de pelerini şi va deveni un nou Ierusalim, comentează ziarul Standart.

×
Subiecte în articol: lumea