x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun MODA LA CASA ALBĂ / Noul stil al Primei Doamne

MODA LA CASA ALBĂ / Noul stil al Primei Doamne

de Mihaela Matachita    |    22 Ian 2009   •   00:00
MODA LA CASA ALBĂ / Noul stil al Primei Doamne

În sfârşit misterul rochiei de seară a noii Prime Doamne a Americii a fost dezlegat: în seara balului de inaugurare a celui de-al 44-lea preşedinte american, Barack Obama, Michelle a purtat o rochie lungă de culoare ivoar.



Creaţie a tânărului designer Jason Wu, rochia de mătase pe care a purtat-o Michelle Obama în seara învestiturii soţului ei a fost îmbogăţită cu rozete de organza, cristale Swarovski şi broderie cu fir de argint. Accesoriile au constat în cercei lungi cu diamante, un singur inel şi o brăţară, ambele de aur cu diamante, ale bijutierului Loree Rodkin. Alegându-l pe Jason Wu (26 de ani), american cu origini în Taiwan, Michelle Obama continuă tradiţia de a purta creaţii ale designerilor din SUA. Deşi ţinuta pentru seara balului a fost mai puţin ţipătoare decât cea din cursul zilei, unii au spus că rochia ar fi fost mai potrivită pentru o mireasă. Păcat că nu a ştiut să o poarte. Poate că oboseala a fost de vină.

COMBINAŢIE “TROPICALĂ”
Mai controversată a fost însă ţinuta de zi a Michellei. Criticul de modă al cotidianului Los Angeles Times recunoştea ieri: “Unii ar putea considera colierul purtat la rochia inaugurală prea oficial pentru dimineaţă”. Însă presa de peste ocean pare a nu fi fost deranjată de culoarea oliv – cam stridentă alegere, spun europenii – a mănuşilor şi pantofilor. Deşi olivul merge cu galbenul spre muştar, asocierea a fost calificată de criticii europeni de modă drept “tropicală” pentru o zi de iarnă. Ţinuta a purtat semnătura altui designer american, Isabel Toledo, de origine cubaneză. Diferenţa de stil şi rafinament a marcat-o Jill, soţia vicepreşedintelui Joe Biden, punând-o în umbră pe Prima Doamnă. Adoptând un stilul mai european, Jill “a strălucit” într-un pardesiu roşu şi o pereche de cizme fine, înalte, negre.

Misterul rochiei de bal a stârnit imaginaţia

Pentru că moda este business, iar soţia lui Obama înseamnă business, “toată lumea sau aproape toată lumea vrea să o îmbrace pe Michelle”, declara Bobbi Queen, redactor de modă la Women’s Wear Daily. Michelle (45 de ani) are o siluetă elansată (1,82 m), dar cu forme şi poartă culori îndrăzneţe. Experţii spun că Michelle trebuie să poarte creaţii ale designerilor americani. Printre preferaţii ei figurează clasicii J. Crew, Ralph Lauren şi Donna Karan, dar şi tineri stilişti din Chicago, ca Maria Pinto, Thakoon şi Narciso Rodriguez. În privinţa distincţiei şi rafinamentului la Casa Albă, modelul Jackie Kennedy, cu o fină tuşă franţuzească, nu a fost detronat.

×
Subiecte în articol: magazin